comScore

Bayern Münih Bayern Münih

Ribery ve Guardiola, Devler Ligi için iddialı!

10 Mart 2015, Salı 17:40
Ribery ve Guardiola, Devler Ligi için iddialı!

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak Bayern Münih'in teknik direktörü Pep Guardiola, Ukrayna temsilcisini mağlup edeceklerine inandığını söyledi.

Guardiola, yarın akşam 0-0'ın rövanşında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile oynayacakları karşılaşma öncesinde, maçın oynanacağı Münih Allianz Arena'da basın toplantısı düzenledi.

İspanyol teknik adam, Shakhtar Donetsk'in çok kaliteli ve Bundesliga'da şampiyonluğa oynayabilecek kapasitede bir takım olduğunu ifade etti. Takımı ve teknik direktörü Mircea Lucescu'yu iyi tanıdığını belirten Guardiola, "Maçı kazanacağımızı hep söyledim. İyimserim, çünkü maçı kazanmak için oyuncularıma ve ekibime güveniyorum" değerlendirmesini yaptı.

Barcelona'yı çalıştırdığı dönemde Shakhtar Donetsk ile 5 veya 6 kez karşılaştığını hatırlatan ve büyük saygı duyduğunu kaydeden Guardiola, "Bu maçlardan sadece birini farklı kazandık. Teknik direktör de hala aynı. Bundan dolayı ilk maçtaki sonuçtan memnunum. Rakibin ofansif oyuncularına fırsat vermedik. Yarınki maçta da oyunu kontrol etmenin yanı sıra gol fırsatları yakalamamız lazım" diye konuştu.

"Şampiyonlar Ligi'ni kazanamazsak problem olur"

Guardiola, Fransız yıldız oyuncu Franck Ribery ile ilgili bir soru üzerine de "Onun duygusallığına ihtiyacımız var. Ancak bunu kontrol etmesi gerekiyor. Bunu kendisi de biliyor" yanıtını verdi.

Büyük bir kulüpte teknik direktör olarak görev yaptığını vurgulayan Guardiola, "Şampiyonlar Ligi'ni kazanamazsak benim için büyük bir problem olur" ifadesini kullandı.

Ribery'nin görüşleri

Guardiola'nın basın toplantısı öncesinde Bavyera ekibinin savunma oyuncusu Holger Badstuber ile birlikte gazetecilerin sorularını cevaplayan Ribery de, korkusuz bir şekilde maça çıkmaları gerektiğini vurgulayarak, "Maçı kazanmamız lazım. Shakhtar Donetsk iyi bir kontratak takımı ama biz evimizde oynuyoruz. Bu yüzden şansımız yüksek" ifadelerini kullandı.

"Shakhtar iyi oyunculara sahip ve tehlikeli bir takım ancak biz daha büyük bir takımız" yorumunu yapan Ribery, "Bu maçı kolay bir şekilde 3-0 kazanacağımızı düşünemeyiz. Tümüyle maça konsantre olduk" 

İlk maçta iyi bir ilk yarı oynadıklarını, ikinci yarıda ise tam tersi olduğunu anlatan Ribery, yarınki maçın tümüyle farklı olacağını söyledi.

Bu arada Münih ekibinde, uzun süreden beri sakatlığı devam eden Philipp Lahm, Thiago ve Javi Martinez ile kart cezalısı Xabi Alonso dışında tüm oyuncuların forma giyebilecek durumda olduğu bildirildi. Kaptan Lahm'ın takımla antrenmana başladığı bilgisi de verildi.

Karşılaşma Münih Allianz Arena'da TSİ 21.45'te başlayacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!