comScore

Bayern Münih Bayern Münih

Bayern'in deplasman zaferi!

19 Şubat 2014, Çarşamba 23:40

Mesut Özil'in penaltı kaçırdığı mücadelede, Bayern Münih ilk devrede 10 kişi kalan rakibini 2-0 yenerek tur için Almanya'ya ümitli gitti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. Tur mücadelesinde Arsenal evinde Bayern Münih'i konuk etti. Çekişmeli geçen mücadelede Bayern Münih sahadan 2-0 üstünlükle ayrıldı. Konuk ekibin gollerini 54. dakikada Toni Kroos ve 88'de Thomas Müller kaydetti.

Maça hızlı ve coşkulu başlayan taraf Arsenal idi. Taraftarlarının desteğini de arkasına alan Londra temsilcisi kaleci Neuer'i geçemedi. Arselan'ın Türk asıllı Alman yıldızı Mesut Özil, Jerome Boateng tarafından ceza sahası içinde düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Özil'in kullandığı penaltıyı Bayern'in kalecini Neuer kurtardı.
 
Maçın kırılma anlarından birini lehine çeviren Bayern Münih, Arsenal kalesine irili-ufaklı ataklarla gelirken, Arsenal savunmada başarılı bir görüntü sergiledi. Arsenal da Chamberlain'in bulunduğu sağ kanattan tehlikeli ataklar üretmeye çalıştı. Maç dengede giderken 37. dakikadaki penaltı her şeyi değiştirdi.
 
KIRILMA ANI

Savunmanın arkasına sarkan Arjen Robben net gol pozisyonunda Wojciech Szczesny'nin çelmesiyle yerde kaldı. Hakem Nicola Rizzoli tereddüt etmeden penaltı noktasını göstererek kaleci Wojciech Szczesny'ye de kırmızı kart gösterdi. Alaba'nın kullandığı penaltı direkten döndü ve Bavyera temsilcisi öne geçme fırsatını tepti. 10 kişi kalan rakibine karşı ikinci yarıda büyük üstünlük kurdu Almanlar...
 
KROOS MÜTHİŞ AVLADI

Bayern, eksik kalan rakibinin üzerine daha çok gitmeye başlarken beklenen gol 54. dakikada geldi. Ceza sahası dışından müthiş kavisli bir şut çıkaran Toni Kroos, Wojciech Szczesny'nin yerine kaleye geçen Fabianski'yi avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.
 
WENGER FORVET KULLANMADI

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, takımının 10 kişi kalmasıyla hücumcularını kullanma opsiyonunu kullanamadı. Olivier Giroud ve Lukas Podolski gibi hücum silahlarını oyuna sokmayan Fransız çalıştırıcı, Wojciech Szczesny 'nin atılmasıyla Lukasz Fabianski'yi oyuna soktu ve ilk zorunlu değişikliğini yaptı. İlk yarıda sakatlanarak oyundan çıkan Kieran Gibbs'in yerine de Nacho Monreal oyuna dahil oldu ve Wenger'in ikinci yarı için tek bir değişiklik hakkı kaldı. Wenger bu tercihini Chamberlain - Rosicky değişikliği ile kullandı.
 
MÜLLER NOKTALADI
Özellikle golden sonra oyunun tepmosu düştü. Arsenal geriye çekilirken, orta sahasını kalabalıklaştıran Arsenal, 2. golü yememeye odaklandı. Boşlukları iyi kapatan Londra temsilcisi ikinci gole engel olamadı. Phillip Lahm'ın ortasında savunmanın arkasına çok iyi sarkan Thomas Müller, müthiş bir kafa vuruşuyla maçın skorunu tayin etti: 2-0
 
Arsenal ile Bayern Münih arasındaki 2. tur rövanş mücadelesi 11 Mart Sarlı günü Allianz Arena'da oynanacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!