comScore

Bayern Münih Bayern Münih

B.Münih, puan farkını açtı!

17 Şubat 2014, Pazartesi 11:32

Bayer Leverkusen'in önünde 16 puanla liderliğini sürdüren Bayern Münih, ligdeki yenilmezlik serisini 46 maça çıkardı.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) lider Bayern Münih, 21. hafta maçında konuk ettiği Freiburg'u 4-0 mağlup ederek puanını 59'a yükseltti.
Bu galibiyetle en yakın takipçisi Bayer Leverkusen'in önünde 16 puanla liderliğini sürdüren Bavyera ekibi, ligdeki yenilmezlik serisini de 46 maça çıkararak, üst üste 13. galibiyetini aldı. Arnuvut asıllı İsviçreli futbolcusu Xherdan Shaqiri'nin 2 gol attığı maçta Bayern Münih'in diğer golleri 19. dakikada Dante ve 88. dakikada Pizarro'dan geldi.
 
Bayer Leverkusen'ın haftayı puansız kapamasının ardından aldığı galibiyetle rakipleriyle aradaki puan farkını giderek açan Guardilola ve öğrencileri ligin bitimine haftalar kala 24. şampiyonluğa adım adım ilerliyor.
 
Bayer Leverkusen, Schalke 04'ten puan alamadı
 
Ligde Bayern Münih'in ardından 43 puanla ikinci sırada bulunan Bayer Leverkusen, kendi sahasında ligde doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalma mücadelesi veren Schalke 04'e 2-1 mağlup oldu.
 
Borussia Dortmund kaybettiği puanları telafi etmek istiyor
 
Ligde son son iki maçını da kazanan Borussia Dortmund sahasında ağırladığı Eintracht Frankfurt karşısında 4-0 galip gelerek üç maçlık galibiyet serisine ulaştı. Sarı siyahlı ekibi farka ulaştıran golleri 10. ve 20. dakikalarda Aubameyang, 47. dakikada Lewandowski ve 68. dakikada Jojic kaydetti.
 
Bu galibiyetle Jürgen Klopp ve ekibi lig sıralamasında 2 puan farkla Schalke 04'ün önünde 42 puanla 3. sıradaki yerini korudu.

Tayfun Korkut yine üzüldü
 
Ligde Hannover 96'nın başında çıktığı ilk iki maçtan galibiyetle ayrılan Tayfun Korkut, geçen hafta Schalke 04'e kaybetmesinin ardından bu hafta da Mainz 05'e mağlup olarak üst üste ikinci yenilgisini aldı.
 
Ligde 24 puanla 10. sırada bulunan ve aldığı mağlubiyetle 1 puan farkla Hoffenheim'ın ardından 11. sıraya gerileyen Tayfun Korkut ve öğrencileri gelecek hafta ligde açık ara farkla lider Bayern Münih'i kendi sahasında konuk edecek.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!