comScore

Barcelona Barcelona

Asbaşkan açıkladı! Bir kaleci geliyor

19 Kasım 2013, Salı 14:34

Barcelona asbaşkanı Josep Maria Bartomeu, transfer döneminde bir kaleci alacaklarını açıkladı.

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'nın asbaşkanı Josep Maria Bartomeu, takımdan ayrılma sinyali veren Victor Valdes'in yerine ocak ayındaki ara transfer döneminde yeni bir kaleci almak istediklerini belirtti.

Bartomeu, Katalan radyosu RAC1'e yaptığı açıklamada, profesyonel kariyerine 2000 yılında Barcelona C Takımı'nda başlayan ve 2002'den bu yana Katalan temsilcisinin kalesini koruyan Valdes'in, sezon sonunda takımdan ayrılabileceğini ifade etmesinin ardından kaleci arayışında olduklarını belirtti.
RESMİ BİR AÇIKLAMA

Kaleci almayı amaçladıklarını belirten Bartomeu, "Ocak ayında yeni bir kaleci almak istiyoruz. Temaslarımızda oldukça ilerledik. Seçeneklerin sınırlı olduğu şu ortamda Ter Stegen ve Reina adaylar arasında” ifadesini kullandı.

Valdes, daha önce verdiği bir demeçte, kendisinden sonra Barcelona kalesini koruması gereken futbolcunun, takım içinden çıkan biri olmasını tercih ettiğini söylemişti. Valdes, adayının 24 yaşındaki Katalunya doğumlu B takımı kalecisi Jordi Masip olduğunu açıklamıştı.

2005 yılında İngiliz temsilcisi Liverpool'a transfer olan 31 yaşındaki İspanyol file bekçisi Pepe Reina, kiralık olarak İtalya'nın Napoli kulübünde oynuyor. Barça'nın transfer listesinde bulunan diğer isim 21 yaşındaki Alman kaleci Marc-Andre Ter Stegen ise Borussia Monchengladbach takmının forması giyiyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!