comScore

Barcelona Barcelona

Neymar'ın transferinde usulsüzlük iddiası

02 Şubat 2015, Pazartesi 21:10
Neymar'ın transferinde usulsüzlük iddiası

Neymar'ın transferinde usulsüzlük olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada, Barcelona Başkanı Bartomeu'nun da yargılanması talep edildi.

İspanyol savcılığı, Neymar'ın transferinde vergi kaçırılarak usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu'nun da yargılanmasını istedi.

Maliye Bakanlığı'ndan gelen belgelerin incelenmesinin ardından hazırlanan iddianamede, Barcelona'nın, 2013 yılında gerçekleştirdiği Neymar transferinde gerçek bedeli saklayarak 2 milyon 845 bin 700 avroluk vergi kaçırdığını savunan İspanyol savcılığı, mevcut sanıklar Barcelona Kulübü ve dönemin başkanı Sandro Rosell dışında şu anki başkan Bartomeu'nun da yargılanmasını talep etti.
Vergi kaçırmanın 2014 yılında da sürdüğünü öne üren savcılık, 22 yaşındaki forvet oyuncusunun 2014 yılından bu yana İspanya'da ikamet ettiğini ve Barcelona'nın bu futbolcuyla ilgili gelir vergisi beyanında bulunması gerektiğini belirtti.

Katalan kulübü, Neymar'ın bonservis bedelini 57 milyon avro olarak açıklasa da daha sonra ortaya çıkan komisyon ve diğer kalemlerle transferin gerçek bedelinin 86,2 milyon avroyu bulduğu öne sürülmüştü.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!