comScore

Barcelona Barcelona

Eto'o, Guardiola'ya ağır salladı!

25 Mart 2014, Salı 14:20

Chelsea'li futbolcu Samuel Eto'o, teknik direktör Guardiola hakkında şok ifadeler kullandı.

İngiliz kulübü Chelsea'nin Kamerunlu forveti Samuel Eto'o, Barcelona'dayken birlikte çalıştığı Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın iyi bir teknik adam olmadığını öne sürerek, kendisinin arkasından konuştuğunu iddia etti.

Eto'o, Fransız BeIN kanalına yaptığı açıklamada, İtalya'nın Inter takımına transfer olmadan önce 2008-2009 sezonunda Barcelona'da teknik direktörlüğünü yapan Guardiola'nın, iyi bir teknik adam olmadığını öne sürerek, "Öncelikle Guardiola'nın hiçbir zaman büyük bir oyuncu olmadığını hatırlatmak gerek. İyi bir bir futbolcuydu doğru. Bunu ona da söyledim. Teknik direktör olarak hiçbir şey kanıtlamadı. Soyunma odasında ne olup bittiğini bile bilmezdi" diye konuştu.

Kariyerinin büyük bölümünde giydiği 9 numaralı formanın Guardiola tarafından Thierry Henry'ye verilmesinin kendisine "saygısızlık" olduğunu savunan Kamerunlu golcü, "Düşündüklerini yüzüme söyleyecek cesareti yoktu. Fikirlerini, takım arkadaşlarım aracılığıyla ulaştırırdı. Bir seferinde Xavi, oyuncuların takımda kalmamı istediğini ama bu konuyu Pep ile konuşmak zorunda olduğumu söyledi. Ben de ona 'Asla. Bana saygı duymayan birine ben de duymam' dedim" ifadelerini kullandı.

2008-2009 sezonunu 36 golle kapatan futbolcu, Guardiola'nın, kendisine gösterdiği performans için bir yıl boyunca sadece bir defa teşekkür etmesi hakkında ise şu sözleri sarf etti:

"2008-2009 sezonunda tam 36 gol attım. Onlardan biri de Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester United'a karşıydı. Kupayı kazandıktan sonra bir yemekte Pep, 'Samuel'e teşekkür etmeliyiz, zor bir sezon geçirdi. Ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu bize gösterdi' dedi. İlk kez o an ona inanmıştım ama sonrasında kendimi Inter'de buldum."

İspanyol teknik adamın, sezon boyunca kendisiyle sadece üç kez konuştuğunu, bunlardan birinde de bir forvetin nasıl oynaması gerektiğini anlattığını aktaran Eto'o, şunları kaydetti:

"Bana bir forvetin nasıl hareket etmesi gerektiğini anlattı. Ben de ona 'Normal değilsin' dedim. Aslında Guardiola, futbolla ilgili şeylere saygı duymazdı. Inter'e transferimden sonra da Barcelona ile oynadığımız bir maçın ardından elimi sıktı ancak bunu kameraların önünde olduğumuz için yaptı. Çünkü karşılaşma öncesinde bana selam dahi vermedi."

- Beyonce sandım Guardiola çıktı

Eto'o, Barcelonalı bir yöneticinin, 'Sana bir sürprizim var" diyerek kendisini otel odasına çağırdığı bir anısını da şu sözlerle anlattı:

"Yöneticilerden biri 'Sana sürprizim var' diyerek bir suite götürdü. Odada Jorquera, Puyol, Messi, Iniesta, Xavi ve Victor Valdes vardı. Pep'i de odada görünce hiç ihtimal vermediğim için yüzümün şekli değişti, oldukça agresifleştim. Ben 'sürpriz' denilince beni Beyonce'nin beklediğini sanmıştım."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!