comScore

Barcelona Barcelona

İspanya'da şampiyonluk hesapları

24 Mart 2014, Pazartesi 00:35

El Classico'da Barcelona'nın Real Madrid'i yenmesiyle İspanya'da zirve hesapları yeniden karıştı. Bitime 9 hafta kala Atletico Madrid ve Real Madrid 70 puanla zirveyi paylaşırken, Barcelona da 69 puanda yer alıyor.
 

FutbolArena - La Liga'da puan eşitliği halinde takımların aralarında oynadıkları maçlara bakılıyor. Atletico Madrid ve Real Madrid son maçta 2-2 berabere kalmış, ligin ilk yarısında ise Atletico Madrid 1-0 kazanmıştı. Dolayısıyla bu sonuçla Atletico Madrid yeniden liderliğe yükseldi.
 
Arda ve arkadaşları diğer 2 takıma göre biraz daha dezavantajlı. Kalan 9 haftanın 5'ini deplasmanda geçirecekler. Üstelik Bilbao ve Valencia gibi 2 zorlu deplasmanları var. Tabir yerindeyse dananın kuyruğu ise son hafta kopacak. İspanya Ligi'nin final haftasında Barcelona – Atletico Madrid maçı var. 

Real Madrid rakiplerine kıyasla fikstür avantajına sahip. Kağıt üstünde 5 iç saha maçı da kolay gözüküyor. Eflatun beyazlılar üstüste gideceği Sevilla ve Real Sociedad deplasmanlarını geçerse şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj kazanacak. Fakat en büyük sıkıntıları ise karşılıklı averajda. Hem Atletico Madrid'e hem de Barcelona'ya ikili averajda geçildiler. Bu yüzden sezonu bu takımlarla eşit puanda bitirmeleri halinde geriye düşecekler.
 
9 haftada Barcelona'yı en zorlayabilecek 2 müsabaka, Espanyol ve Villarreal deplasmanları olabilir. Katalan ekibi geçen yıllardaki formunu yakalarsa son haftaya kadar kayıpsız gidebilir. Bu yüzden son haftadaki Atletico Madrid karşılaşması herşeyin belirleneceği final olacak gibi gözüküyor. 
 
Öncesinde ise 2 ekip Şampiyonlar Ligi'nde karşı karşıya gelecek. 1 ve 8 Nisan'daki mücadelelerden üstün çıkacak taraf büyük bir moral üstünlüğü ele geçirecek. Diğer taraftan kaybeden tarafın da tamamen lig mücadelesine odaklanacağı gerçeğini unutmamak gerekiyor. Aynı tarihlerde Real Madrid de Dortmund'la kozlarını paylaşacak.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!