comScore

Barcelona Barcelona

Messi coştu, Barça kazandı

23 Mart 2014, Pazar 23:54

Nefesleri kesen mücadelede gülen taraf 4-3'lük skorla Barcelona oldu, puan farkı 1'e indi. 

İspanya La Liga'nın 29. haftası El Clasico'ya sahne oldu. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma 4-3 Barcelona üstünlüğüyle son buldu.
 
Şampiyonluk yarışını büyük derecede etkileyecek olan karşılaşmada Barcelona çok kritik bir 3 puanın sahibi oldu. Katalanlar 69 puana yükselerek 3. sıradaki yerlerini korudular. Real Madrid ise 70 puanla zirvedeki konumunu muhafaza etti.
 
Maç Real Madrid'in Fransız forveti Karim Benzema ile Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'nin gol düellosuna sahne oldu. Perdeyi 7. dakikada Andres Iniesta açtı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Ardından Karim Benzema 20. ve 24. dakikalarda Angel di Maria'nın asistleriyle fileleri sarsarak takımını ateşledi. Bu gole cevap ise gecikmedi. Lionel Messi 42. dakikada skoru eşitlerken 2-2 soyunma oldalarına gidildi.
 
 
Maç ikinci yarıda alevlendi. Bu devrede 3 penaltı kararı ve bir kırmızı kart çıktı. Önce Real Madrid'in 55. dakikada kazandığı penaltıyı Cristiano Ronaldo gole çevirdi ve Madrid ekibi 3-2 öne geçti. Film ise bu andan sonra koptu. Sergio Ramos rakibini ceza sahası içinde düşürerek hem penaltıya sebebiyet verd hem de kırmızı kart gördü. 63. dakikadaki penaltıyı Leo Messi gole çevirdi. Ardından bir penaltıyı da Iniesta'yı düşüren Xabi Alonso yaptırdı. Messi 84. dakikadaki bu penaltıyı da gole çevirdi ve maçı hat-trick yaparak tamamladı.

İspanya La Liga'da Real Madrid önümüzdeki hafta Sevilla deplasmanına gidecek. Barcelona ise evinde Celta Vigo'yu ağırlayacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!