comScore

Barcelona Barcelona

Messi atarsa El Clasico tarihine geçecek!

21 Mart 2014, Cuma 13:30

Dünyanın en önemli derbilerinden Barcelona ile Real Madrid arasındaki rekabet, iki takımın dünyaca ünlü yıldız oyuncuları Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo arasında da devam ediyor.

Dünyanın en önemli derbilerinden Barcelona ile Real Madrid arasındaki rekabet, iki takımın dünyaca ünlü yıldız oyuncuları Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo arasında da devam ediyor.

La Liga'da pazar günü Santiago Bernabeu Stadyumu'nda oynanacak "El Classico" derbisinin heyecanı yaklaşırken, Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ile Barcelona'nın Arjantinli gol makinası Lionel Messi'nin maçta sergileyeceği performans futbolseverleri şimdiden heyecanlandırıyor.

Gösterdikleri üstün performansla takımlarının en önemli gol silahı haline gelen iki yıldız oyuncu arasında yaşanan rekabette Lionel Messi bir adım daha önde duruyor.

Arjantinli yıldız, La Liga'da oynanan El Classico'larda bugüne kadar 11 kez Real Madrid filelerini havalandırırken, Portekizli oyuncu "Barça" filelerini sadece 4 kez havalandırabildi. Aynı şekilde iki takım arasında oynanan tüm resmi maçlara bakıldığında Messi toplamda 18 gole ulaşırken, Ronaldo 12'de kaldı.

Messi atarsa El Classico'nun gol kralı olacak

Son dönemde üst üste kırdığı rekorlarla adından söz ettiren Arjantin yıldız, derbide gol atması halinde resmi maçlarda Real Madrid filelerine en çok gol atan oyuncu unvanını da vatandaşı Real Madridli eski futbolcu Alfredo Di Stefano'nun elinden almış olacak.

Yıldız isimlerin birbirlerine rakip olduğu karşılaşmalrda hat-trick yapmayı başaran tek oyuncu olarak da Messi'nin adı öne çıkıyor. 10 Nisan 2007'de Nou Camp'ta oynanan ve 3-3 biten lig maçında Arjantinli oyuncu Madrid filelerine 3 gol atarak "hat-trick" yapmayı başarmıştı.

Ayrıca 26 yaşındaki Arjantinli, iki takım arasında ligde oynanan son 10 maça bakıldığında da Portekizli rakibine gollerde 7'ye 4 üstünlük kurmuş durumda.

Son El Classico'ların yıldızı Ronaldo

Real Madrid'in 29 yaşındaki yıldızı Cristiano Ronaldo ise son dönemde oynanan El Classico maçlarındaki performansıyla adından söz ettiriyor.

İki takım arasında 2011/12 sezonundaki İspanya Kral Kupası maçıyla başlayarak geçen sezon ligdeki karşılaşmalarına kadar oynanan 6 maçın tümünde fileleri havalandırarak 7 gol kaydeden Portekizli golcü, El Classico'larda üst üste gol atma rekorunu elinde bulunduruyor.

Ronaldo bu sezon çok formda

2013 FIFA Altın Top Ödülü'nü de kazanan Cristano Ronaldo, bu sezon La Liga'da çıktığı 24 maçta 25 kez fileleri havalandırarak gol krallığı yarışında 18 golü bulunan Lionel Messi'yi geride bırakmış durumda.

İki oyuncunun bu sezon çıktığı tüm maçlar göz önüne aldığında da Portekizli yıldızın üstünlüğü öne çıkıyor. Ronaldo 41 maçta 48 gol ve 15 asistle başarılı performansını devam ettirirken, sezon başında yaşadığı sakatlıklar nedeniyle geç form tutan ve 34 karşılaşmaya çıkabilen Messi ise toplamda 31 gol ve 14 asistle mücadele ediyor.

Barcelona'nın geçen hafta Osasuna'yı 7-0 yendiği karşılaşmada hat-trick yapan Messi, bu maçta da takımının en etkili gol silahı olacak. Ronaldo ise Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nde Schalke'yi 3-1 yenerek çeyrek finale kaldığı maçta 2 kez fileleri havalandırarak formda olduğunu gösteriyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!