comScore

Barcelona Barcelona

Barcelona tur kapısını araladı

18 Şubat 2014, Salı 23:35

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Turu dev bir karşılaşma ile başladı. Manchester City, evinde Barcelona'yı konuk ederken mücadele 2-0 Barcelona üstünlüğüyle son buldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Turu dev bir karşılaşma ile başladı. Manchester City, evinde Barcelona'yı konuk ederken mücadele 2-0 Barcelona üstünlüğüyle son buldu.

Barcelona'nın gollerini 53. dakikada penaltdan Lionel Messi ve 90. dakikada Dani Alves kaydetti. Barcelona Nou Camp'taki tur mücadelesi için önemli bir avantaj yakaladı.
 
CITY DERSİNE ÇALIŞMIŞ

Manchester City'nin hocası Manuel Pellegrini, İspanya tecrübesini takımına aşıladı. Barcelona'yı ve onların oyun stiline aşina olan Şilili teknik adam, yakın adam markajıyla topun maç boyunca Barça ayağında durmasının önüne geçmek istedi. İlk yarıda da bunda başarılı oldu. Barça bilindik paslı oyununu zaman zaman rakibine kabul ettirse de, katı ssavunma anlayışı içindeki rakibine karşı net bir pozisyon üretemedi ilk yarıda.
 
NEGREDO TEK BAŞINA

Savunmada kendi sahasında konumlanan Manchester City, David Silva, Jesus Navas gibi oyun becerisi yüksek olan oyuncularıyla hücum hattını beslemeye çalıştı. İngiliz ekibinde Alvaro Negredo Barça kalesinde önemli tehlikeler yarattı. İspanyol golü Silva'nın bir pasında kaleci ile karşı karşıya kalırken, açısını kaybeden İspanyol golcü bitirici vuruşunu yapamadı. Barcelona ilk yarıda istediği pozisyon zenginliğini yaratamazken City de aradığı golü bulamadı ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.
 
MESSI SAHNE ALINCA...

İlk yarıda Manchester City istekli başlayan taraftı. Ta ki 53. dakikaya kadar... Iniesta'nın akıl dolu pasında savunma arkasına sarkan Martin Demichelis, Messi'ye arkadan çelme takımca hem penaltıya sebebiyet verdi hem de direkt kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Penaltıyı gole çeviren oyuncu takımını 53. dakikada 1-0 öne geçirdi. Messi bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki 7. golünü kaydetti.
 
BARÇA RAHATLADI

Rakibinin 10 kişi kalması sonrası daha serbest oynayan Katalanlar, oyunun hakimiyetini eline geçirerek ataklarını sıklaştırdı. Defans oyuncularının da hücumda etkin rol oynamasıyla klasik oyun anlayışını rakibe kabul ettiren Barcelona ibreyi kendi lehine çevirdi.
PELLEGRINI'DEN HAMLELER
Takımının 10 kişi kalmasıyla birlikte savunma hattını Lescott ile güçlendiren Pellegrini ileri hatta da Samir Nasri'yi tercih etti. 10 kişi kalmasına rağmen mücadeleyi bırakmayan Manchester ekibi irili ufaklı ataklar da yarattı. Gerardo Martino da Neymar'ı sonlara sakladı. Brezilyalı 73. dakikada Alexis Sanchez yerine oyuna dahil oldu. Aynı anda Pellegrini son kozu Edin Dzeko'yu Negredo yerine sahaya sürdü. City 76. dakikada David Silva ile çok önemli bir şans bulsa da Valdes engeline takıldı.
 
ALVES BİTİRDİ

Son 10 dakikalık bölümde Barcelona takım olarak geriye çekilince Manchester City yüklenmeye başladı. Barça bu boşuktan faydalanarak 90. dakikada Dani Alves ile 2. golü buldu. Neymar ile ver-kaça Brezilyalı yıldız Joe Hart'ı bacakları arasından avladı ve maçın skorunu tayin etti: 2-0
Barcelona ve Manchester City arasındaki 2. tur rövanş mücadelesi 12 Mart Çarşamba günü Nou Camp'ta oynanacak. Bu mücadele sonunda çeyrek finale adını yazdıran takım belli olacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!