comScore

Barcelona Barcelona

Barça 9 yaşında onu kaptı!

09 Şubat 2014, Pazar 22:30

Barcelona, İsveç'in BK Olympic takımında oynayan 9 yaşındaki futbolcu Zico Jr. Marecaldi'yi transfer etti.

İspanya'nın dünyaca ünlü futbol takımı Barcelona, İsveç'in BK Olympic takımında oynayan 9 yaşındaki futbolcu Zico Jr. Marecaldi'yi kadrosuna kattı.

İsveç'in Skaanska Dagblade gazetesinin haberine göre, dünya futboluna birçok yetenekli ismi armağan eden Barcelona, İsveç'in alt futbol liglerinde mücadele eden Malmö kentinin takımı BK Olympic'te oynayan 9 yaşındaki futbolcu Zico Jr. Marecaldi ve ailesi ile anlaştı. Babası Antonio Marecaldi'nin desteğiyle futbola başlayan Zico Jr, yarın İsveç'teki takımından ayrılıp Barcelona'ya gidecek.
Oğluyla ilgili gelişmeler konusunda bilgi Antonio Marecaldi, "Bütün başarı oğluma ait. Her şeyi o yaptı. Şimdi Barcelona'ya gidiyor. Takımı ilk önce oğlum için yatılı kalacağı bir yer ayarlayacak ve aynı zamanda futbol akademisine devam edecek. Oğlum burada yeni arkadaşlar tanıyacak. Birkaç ay içinde ben de yanına gideceğim. Takım benim için de bir ev ayarlayacak” diye konuştu.

Barcelona'dan gelen antrenörlerin beğenisini kazanan 9 yaşındaki Zico Jr. ise yatılı okulda kalacağı ve ailesinden ayrılacağı için ilk etapta transfer teklifini reddettiğini ama babasının onu her hafta ziyaret edeceği ve daha sonra da yanına geleceğini öğrenince teklifi kabul ettiğini ifadeetti.

Minik futbolcu, her ne kadar Brezilyalı unutulmaz oyuncu Zico'nun adını alsa da favori futbolcusunun Barcelona'da top koşturan Arjantinli Lionel Messi olduğunu belirtti.

Anlaşma gereği İsveçli küçük oyuncu, Barcelona'nın "FundacionMarcet" adli futbol akademisine devam edecek. Minik Zico, eğitimi sonunda isterse başka bir futbol takımıyla anlaşma yapabilecek ancak öncelik Barcelona'da olacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!