comScore

Barcelona Barcelona

"Futbol heyecanını kaybetti"

06 Şubat 2014, Perşembe 23:07

Bir dönem Barcelona'da yardımcı antrenörlük de yapan Arjantinli teknik direktör Angel Cappa, Messi hakkında ilginç bir değerlendirmede bulundu.

FutbolArena - Bu sezon yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle beklentilerin altında kalan bir performans gösteren Lionel Messi'yle ilgili olarak Arjantinli teknik direktör Angel Cappa'dan ilginç bir yorum geldi.

Bir dönem Barcelona'da ve Real Madrid'de yardımcı antrenörlük görevlerinde bulunan Cappa'nın açıklamaları şöyle:
TUTKUSUNU KAYBETMİŞ
"Futbol oynamak için tutkunuz olması gerekiyor, tıpkı Messi'nin önceden sahip olduğu gibi, Maradona gibi harika oyuncuların olduğu gibi. La Liga'daki Xavi, Iniesta, Busquets gibi önemli oyuncuların inanılmaz bir futbol tutkusu var, futbol aşkından gelen böyle bir enerjiye ihtiyacınız var. Dün Soceidad karşısında Messi bunun birazını gösterdi. Ama Valencia'ya karşı bir futbolcu nasıl bu kadar isteksiz oynar anlayamadım. Messi'nin üç ya da dört sene önce oynadığı bir maça bakarsanız, onun futbol tutkusunu görürsünüz. Şimdi bunu neden kaybediyor anlamıyorum."

HARİKA AMATÖRLER
"Sakatlığı nedeniyle mi böyle yoksa farklı bir sebep mi var bilmiyorum ama bana biraz değişmiş görünüyor. Profesyonelce işini yapan bir çalışan gibi görünüyor. İnsanlar bir futbolcunun ne kadar büyük bir profesyonel olduğunu söylediğinde, ben onlara bunun yerine onun ne kadar büyük bir amatör olduğunu söylemesi gerektiğini ifade ediyorum. Çünkü bir amatör, futbolu içinde hisseder ve tutkuyla oynar. Eğer bir oyuncu futbolu sadece profesyonelce işini yapmak olarak görürse, performansı düşer. Messi 15 yıldır evli olduğu futboldan sıkılmış birisi gibi görünüyor."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!