comScore

Barcelona Barcelona

"Messi tek başına Dünya Kupası'nı..."

05 Şubat 2014, Çarşamba 14:27

Arjantin Milli Takımı'nın unutulmaz futbolcusu Kempes: "Messi, takım arkadaşlarınca desteklenmesi gereken özel bir futbolcu ancak bir oyuncu Dünya Kupası'nı tek başına kazanamaz. Bu imkansız"

Arjantin Milli Futbol Takımı'nın FIFA Dünya Kupası'nı ilk kez kazandığı 1978 kadrosunun önemli isimlerinden Mario Alberto Kempes, Barcelona'da oynayan vatandaşı Lionel Messi'nin Dünya Kupası'nı tek başına kazanamayacağını söyledi.

Kempes, FIFA'nın internet sitesine yaptığı açıklamada, Alejandro Sabella'nın yönetimindeki Arjantin Milli Takımı, Brezilya'nın 12 Haziran-13 Temmuz terihlerinde evsahipliği yapacağı 2014 FIFA Dünya Kupası'nın elemelerinde iyi iş çıkardığını dile getirerek, "Başlangıcı ustalık isteyen eleme maçlarının sonuna doğru işleri yola koydular ve mental olarak iyi durumdaki Lionek Messi de takıma yardımcı oldu. Fakat finallere yükselmelerinin tek sebebi Messi değil, takımdaki mutluluğu devam ettirmek önemliydi" diye konuştu.

"El Matador" lakaplı 59 yaşındaki eski futbolcu, defans ve hücum hattı arasında büyük kalite farkı olsa da Arjantin'in kupayı kazanma şansı olduğunu belirterek, "Messi, takım arkadaşlarınca desteklenmesi gereken özel bir futbolcu ancak bir oyuncu Dünya Kupası'nı tek başına kazanamaz. Bu imkansız. Şüphesiz oyunun önemli bir bölümünü kaplıyor ama tüm maçları tek başına kazanmasının imkanı yok" dedi.

1978 Dünya Kupası'nın gol kralı (6 golle) Kempes, "Dünya Kupası'nı 1978 ile bugün kazanmak arasında bir fark var mı" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hayır, hiç yok. Sanırım bugünlerde kazandığınız her şey daha fazla gündeme gelmenizi sağlıyor. Basının ilgisinden dolayı kazandığınız kupanın keyfini çıkaramıyor ve giderek bundan yorulmaya başlıyorsunuz. Ancak yıllar sonra arkanıza baktığınızda başardığınız şeyleri idrak edebiliyorsunuz. Bireysel başarılar dışında geride bıraktıklarınıza bakarken takımın desteğini almamışsanız, hiçbir şey kazanmamışsınız demektir"

Brezilya 2014'te savunmaya öncelik veren takımlar görmemeyi umduğunu kaydeden Kempes, "Eğlenceli ve açık bir futbol oynanmasını bekliyorum. Umarım 90 dakika boyunca olmasa bile en azından ara sıra dünyanın en iyi futbolcularını her maçta izleriz" ifadesini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!