comScore

Barcelona Barcelona

Neymar transferinin gerçekleri açıklandı!

24 Ocak 2014, Cuma 22:23

Barcelona'da Sandro Rosell'in istifasının ardından kulüp başkanlığına gelen Josep Maria Bartomeu, ilk basın toplantısını düzenledi.

Barcelona'da Sandro Rosell'in istifasının ardından kulüp başkanlığına gelen Josep Maria Bartomeu, ilk basın toplantısını düzenledi.

Tamamen Neymar krizine odaklanan ve yaklaşık 2 saat süren basın toplantısında Barcelona Kulübü Başkanı Bartomeu ve yeni başkan yardımcısı, ekonomik ve stratejik işler sorumlusu Raul Sanhelli, Brezilyalı futbolcunun transferinde ödenen paraları tek tek basınla paylaştı.
 
''Neymar'ın transferinde hiçbir zaman yalan söylemedik'' diyen Bartomeu, Neymar ve babasının ortak olduğu N&N şirketine 40 milyon avro, bonservis bedeli için Santos Kulübü'ne de 17,1 milyon avro ödediklerini söyledi.
Bartomeu, şöyle devam etti:
 
"Bunun dışında ücret ödenmeden iki dostluk maçı oynanması ve ayrıca Neymar'ın Altın Top'a aday ilk 3 arasına girmesi halinde kendisine 2 milyon avroluk prim verilmesi konusunda da anlaştık. Ayrıca Neymar'a sezon başına 11,3 milyon avro olmak üzere 5 sezon para ödeneceği, 7,9 milyon avroya Santos Kulübü ile işbirliği anlaşması imzalandığı ve Barcelona Vakfı, Neymar Vakfı ile 5 yıllığına 2,5 milyon avroluk bir anlaşma yaptı." 
 
''Bu detayları açıklamak asla bizim hoşumuza gitmez, çünkü bizim müzakere etme şeklimizi ortaya koyuyor ve bu hoşumuza gitmiyor'' diyen Bartomeu, "Biz herhangi bir talepte bulunmadan Neymar'ın babasının telefon edip, sözleşmeyle ilgili tüm gizliliklerin açıklanmasında sakınca görmediğini iletti" dedi.
 
Neymar transferini yargıya taşıyarak, Barcelona Kulübü'nün yaşadığı sorunlara sebep olan kulüp üyesi Jordi Cases ile ilgili de konuşan Bartomeu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Sayın Cases, iddianamesini genişleterek beni de dahil etmekte tüm hakka sahip. Sayın Rosell bu olayda sanık durumunda değildir. Soruşturma var ve bu aylar sürebilir veya hiçbir şey olmaz. Bizim olayımızda ise Başkan Yardımcısı Faus ve ben bu sözleşmelere imza atanlarız ve Sayın Cases iddianameyi genişletirse hedef biz olacağız. Bu kötü veya hatalı bir şey yaptık anlamına gelmiyor. Biz herşeyi çok iyi, tüm yasallık içinde yaptık ve bunun doğru olmadığına dair bir şüphemiz yok. Şunu da söyleyeyim, eğer sanık olursak istifa etmeyeceğiz. Sanık olmak sizi asla suçlu yapmaz. Çıkarlarımızı savunmakta çok kararlı olacağız. Çünkü iyi şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Saklayacak hiçbir şeyimiz yok.'' 
 
Barcelona Kulübü Başkanı, kulüp olarak futbolcu transfer etme yöntemlerinin Neymar'da da uygulandığını ifade ederek, "Biz kendi silahlarımızla mücadele ediyoruz. Neymar diğer kulüplerden aldığı tekliften daha az bir paraya Barça'ya gelmeye karar verdi. Her transferin bir stratejisi vardır ve bizim için aile çok önemlidir. Sonuçta paradan daha çok futbolcu ve ailesinde heyecan uyandırarak transferi gerçekleştirirsiniz. Neymar olayı da budur. Brezilya bizim en stratejik pazarımızdır. Neymar bize Brezilya'da büyük bir imaj imkanı sunuyor" diye konuştu.
 
REAL MADRID'E ELEŞTİRİ

Bu arada, isim vermeden Real Madrid Kulübü'nü de eleştiren Bartomeu, ''Sonuçta maçlar sahada kazanılır, ofiste değil. Di Stefano'yu (Real Madrid'in efsanevi ismi ve onursal başkanı Alfredo Di Stefano) ofiste kaybettik ama Neymar'ı kaybetmedik. Bazıları, daha fazla para teklif etse de futbolcunun bizi tercih etmesini affetmedi'' ifadelerini kullandı. 
 
Sanhelli ise ''Neymar'ın maaşının iki misline denk gelen 100 milyon avroluk bir teklifi reddettiğini'' ileri sürdü.
 
Bir gazetecinin ''Neymar'a teklif götüren kulüp Real Madrid miydi?'' sorusuna ise Bartomeu, ''Ben hangi kulüp olduğunu söyleyecek değilim. Avrupa'nın büyük kulüpleri. Eğer siz Real Madrid'i Avrupa'nın büyük kulübü olarak görüyorsanız. Cevaplandı'' yanıtını verdi. 
 
''Barcelona kulübü başkanı olmanızdan dolayı Florentino Perez'den (Real Madrid kulübü başkanı) tebrik aldınız mı?'' sorusuna da Bartomeu, gülümseyerek ''Yüzlerce mesaj ve telefon aldım ama hepsine bakamadım'' dedi.
 
Öte yandan, Barcelona'daki yeni yönetim, nisan ayında referanduma gidecek Nou Camp Stadı'nın yeniden inşa edilmesi projesine çok büyük önem verdiklerini vurguladı.
 
2010 yılındaki seçimlerden sonra başladıkları projenin halen devam ettiğini ve 2016'ya kadar sürdürmekte kararlı olduklarını, hatta 2016'da yapılması öngörülen seçimlerde yeniden aday olmak istediğini belirten Bartomeu, ''Barcelona kulübü başkanı olmak hayatta bir kez önünüze gelir ve bu teklifi kimse geri çeviremez'' ifadesini kullandı. 
 
Sezon sonunda erken seçime gitmeyeceklerinin altını çizen Bartomeu, ''Sandro Rosell'in istifasını sunmaması için tüm çabayı gösterdik ama olmadı. Barça'nın farklı bir kulüp olduğuna inanıyorum. Herşey analiz ediliyor ve tartışılıyor. Böyle olmasından memnunuz'' diyerek sözlerini tamamladı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!