comScore

Barcelona Barcelona

Stadın altına mezarlık yapılıyor!

18 Ocak 2014, Cumartesi 21:35

Barcelona kulübü stadyumun altına taraftarlara özel 30 bin kapasiteli mezarlık yapıyor.

Barcelona, taraftarları için stadyumun altına mezarlık açıyor. 50 ila 99 yıl arası kiralanabilecek mezarların fiyatı 3000 ile 6000 euro arasında değişecek.

Başlangıçta 500 kapasiteli olacak olan mezarlığın modernizasyondan geçirilme ile yenisinin yapılması arasından genel kurulla seçim yapılacak olan stadyumun altında olacağı ve toplam kapasitesinin 30 bin naaş olarak planlandığı açıklandı.

Taraftar talebiymiş
Projeyi açıklayan kulübün tesisler direktörü Josep Ramon Vidal-Abarca, bu projenin hayata geçirilmesine taraftarlardan gelen yoğun istek sonucunda karar verildiğine dikkat çekti. Vidal-Abarca, projenin ikinci aşamasında Barcelona hatırlarıyla dekore edilmiş seramik bölmelerde ailenin direy bireylerinin naaşlarının da konabileceği mezarların düzenleneceğini söyledi.
 

Projenin gerçekleştirilmesinde Barcelona ile ortak çalışacak olan Giem Sports'un CEO'su Santi Bach ise "Memorial Space FC Barcelona, kulüple sonsuza kadar kesilmeyecek bir bağ kurmak isteyenler için, kulüple bağının sonsuza kadar sürmesini isteyenlere bir saygı duruşu" dedi.
 
Boca Juniors ve Hamburg da yapmıştı



Taraftara özel mezarlık projesini hayata geçirmiş bir kulüp ise Arjantin'in en önemli kulüplerinden Boca Juniors. 2006'da Boca taraftarları için üç bin kapasiteli bir mezarlık hizmete girmiş, hatta Maradona da bu mezarlığa gömülmek istediğini açıklamıştı. Boca Juiors ayrıca taraftarlarına özel bir taksi ağı da kurdu.
 

Hamburg ise 2008'de Avrupa'da taraftara özel mezarlık açan ilk kulüp olmuştu. Hamburg'un taraftar mezarlığının kapasitesi ise 500.
Kaynak: Totemspor

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!