comScore

Barcelona Barcelona

İşte Barcelona'nın büyük zaafı!

05 Ocak 2014, Pazar 16:36

Katalan ekibinin bu sezon Gerardo Martino yönetiminde öne çıkan büyük bir zaafı var. İşte Barça'nın en büyük zaafı..

Futbol Arena Özel - Geçtiğimiz sezon 100 puanla en yakın takipçisi Real Madrid'e 15 puan fark atıp şampiyon olan Barcelona, bu sezon tam anlamıyla beklentilerin dışında kaldı. Katalan ekibinin köşe vuruşlarında inanılmaz bir zaafı ortaya çıktı.
 
Barça bu sezon La Liga'da kalesinde gördüğü 12 golün 5'ini köşe vuruşları sonrası yedi. Diğer gollerin çoğu da kanatlardan geldi.
 
İşte o maçlar
 
1) Valencia - Barcelona | Ligin 3. haftasında Valencia ile oynanan maçta Postiga köşe vuruşu sonrası kafayla topu Barcelona ağlarına gönderdi.
 
2)  Barcelona - Sevilla | Ligin 4. haftasında rakip Sevilla'ydı. 90. dakikada köşe vuruşundan gelen ortaya Coke'nin güzel dokunuşuna yine engel olunamamıştı.
 
3) Barcelona - Valladolid | Ligin 8. haftasında yine köşe vuruşundan gelen ortaya Barça engel olamadı. Bu kez golü atan isim Valladolid'ten Javi Guerra'ydı. Ebert'in güzel ortasını Guerra kafayla ağlara gönderdi.
 
4) Barcelona - Villarreal | Ligin 16. haftasında bu kez rakip Villarreal'di ve Katalan ekibi yine köşe vuruşundan gelen ortaya müdahale edemeyince Musacchio kafayla topu ağlara gönderdi.
 
5) Getafe - Barcelona | Ligin 17. haftasında ise Getafe deplasmanında yine aynı sıkıntı yaşandı. Bu kez köşe vuruşundan gelen ortayı Getafe'den Lisandro Lopez kafayla ağlara gönderdi.
 
Teknik direktör Gerardo Martino bu zaafları giderebilecek mi bilinmez ama bu sezon Katalan ekibinin köşe vuruşlarındaki bu büyük zaafı ilerleyen haftalarda sıkıntı yaratabilir.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!