comScore

Barcelona Barcelona

Song: 'Barça ile Arsenal aynı! Hızlı, akıcı...'

28 Aralık 2013, Cumartesi 14:43

İspanyol devi Barcelona'nın Kamerunlu yıldızı Alex Song, İspanyol basınına Barcelona günleriyle ilgili bir röportaj verdi.

İspanyol devi Barcelona'nın Kamerunlu yıldızı Alex Song, İspanyol basınına Barcelona günleriyle ilgili bir röportaj verdi. Barcelona'nın bir aile olduğunu ifade eden Alex Song, bir çok konuda samimi açıklamaladarda bulundu.

Öncelikle Barcelona'ya alışma süreciyle ilgili konuşan Alex Song, "Farklı bir kültürün yaşandığı, farklı bir dilin konuşulduğu yeni bir ülkeye adapte olmanız biraz zaman alıyor. Cecs benim için bir aile gibi, bir kardeş gibi oldu, Barcelona'daki ilk günümde onun evinde kalmıştım. Diğer oyuncularla da çok iyi anlaşıyorum. Bu yüzden adapte olma sürem günden güne daha kolay bir hal aldı" ifadelerini kullandı.

Barcelona'nın bir kulüpte fazla olduğunu dile getiren Kamerunlu, "Hedefleriyle, yapısıyla herşeyiyle çok büyük bir aileyiz. Bu kadar üst düzey oyuncunun bir arada olduğu bir kulübe alışmanız çok basit değildir ama buraya geldiğim günden bu yana bana herkes kollarını açtı. Burası bir kulüpten çok fazlazı, Barcelona harika" dedi.

"ARSENAL İLE BARCELONA AYNI TARZI OYNUYOR"

Eski takımı Arsenal ve Barcelona'nın oyun tarzlarını karşılaştıran orta saha yıldızı, "Arsenal ve Barcelona hemen hemen aynı tarz oyun oynuyor. Temel fark oyuncu kalitesi. Arsenal iyi bir takım ama Barcelona dünyanın en iyisi. Hız, oyun akıcılığı, kalite...bunlar fark yaratan şeyler ama dediğim gibi felsefe aynı. Bu sebeple burada sadece çok ince detayları öğrenmek zorunda kaldım" değerlendirmesinde bulundu.

"HARİKA BİR TEKNİK ADAM İLE ÇALIŞIYORUM"

Teknik direktörleri Tata Martino'yu da değerlendiren Alex Song, "Harika bir teknik adam. Geldiğinden beri her şey çok iyi gidiyor. Sadece iki maç kaybettik ve doğru yolda gidiyoruz. Oyun stilinde bir değişiklik yapmadı, tabiki bazı değişiklikler yaptı ama aynı çizgide ilerliyoruz" yorumunda bulundu.

Son olarak takımın sağ beki Dani Alves'in modauya olan düşkünlüğünü dile getiren 29 yaşındaki yıldız, "Alves modayı çok seviyor ve onunla yaşıyor. Her zaman fikir alışverişinde bulunuyoruz ve onu takdir ediyorum. Her sabah antrenmana farklı bir tarzla gelmesine artık alıştık" diyerek sözlerini noktaladı.

2012/13 sezonunun başında 19 milyon euro bonservis bedeliyle Arsenal'dan Barcelona'ya transfer olan Alex Song, bu sezon 16 maçta forma giydi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!