comScore

Barcelona Barcelona

Eleştiri okları Barça'ya!

27 Kasım 2013, Çarşamba 16:30

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda lider olmasına rağmen deplasmanda Ajax'a 2-1 yenilen Barcelona, İspanyol basının eleştirilerinden kaçamadı.

Katalan spor gazetelerinden El Mundo Deportivo, ''Unutmak için'' manşetini atarken, ''Tanınmaz bir Barça, 10 kişiye karşı toparlanma kapasitesine sahip olamadı. Ajax'a karşı oynanan kötü futbol Barça için tarihiydi'' ifadelerini kullandı. El Mundo Deportivo, Barcelona'nın başında çıktığı 21. maçta ilk kez mağlubiyetle tanışan teknik direktörü Gerardo Martino'nun "masum" olduğunu savundu.

''Barça, Cruyff'un evinde batıyor'' başlığını atan Marca gazetesi ise ''Korkunç bir ilk yarı Barcelona'yı cezalandırdı. İniesta ve Neymar geceyi kurtarmayı başaramadı. Barcelona'nın grup birincisi olarak çıkması için Celtic maçını kazanması gerek'' değerlendirmesinde bulundu.

As gazetesi de Arjantinli teknik direktör Martino'nun Barcelona'da en fazla yenilgisiz oynama rekorunu kıramadığına atıfta bulunarak, ''Martino rekorsuz kaldı'' başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı. 

- "Oyun ritmi çok yavaş"

Bu arada, Barcelona'nın efsane isimlerinden Johann Cruyff, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Barça, önceden işler iyi giderken şimdi neden kötü gittiğini sormalı'' dedi.

Cruyff, "Barcelona, Arjantinli Messi'nin sakat olmasından dolayı mağlup oldu" iddialarına ilişkin ise ''Tek eksik o değildi, başka eksikler de vardı. Barcelona'nın oyun ritmi çok yavaştı. Ancak Barça'yı endişelendirecek bir şey henüz yok. Ben, Barça'nın oyun stili ile ilgili tartışmalara girmem çünkü bu barlarda yapılan bir tartışmadır'' cevabını verdi.

Cruyff, daha fazla topa hakim olan ve iyi oynayan Ajax'ın galibiyetinin doğal olduğunu sözlerine ekledi.

- "Avrupa'da bu şekilde oynanamaz"

Barcelonalı futbolcular da Ajax mağlubiyetiyle ilgili özeleştirilerde bulundu.

Savunma oyuncusu Puyol, kupayı kazanmak için daha iyi futbol oynamaları gerektiğini belirterek, ''Avrupa'da bu şekilde oynanamaz. Eğer ilk yarıyı hediye edersen, Avrupa'da maç kazanamazsın'' diye konuştu.

Pique ise bir daha mağlup olmak istemediklerini dile getirerek, "Özür yok, tüm takım bunu biliyor. Bize gol atabilirler ve maçın bir bölümünde oyuna egemen olabilirler ama burada olan bir daha yaşanmamalı. Bu yenilgiyle ilgili düşünmek ve kendimizi iyileştirmek zorundayız. Verdiğimiz imaj Barça'nın imajı değil'' ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Martino da alınan yenilgi ve Barcelona'nın Ajax karşısındaki futbolu üzerine düşünmeleri gerektiğini kaydetti. 

Öte yandan, Barcelona ara vermeden antrenmanlara başlarken, Ajax maçında oynayan futbolcular salonunda kondisyon çalışması yaptı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!