comScore

Atletico Madrid Atletico Madrid

Arda Turan: 'Tayyip Erdoğan arkadaşım gibi'

12 Şubat 2015, Perşembe 09:51
Arda Turan: 'Tayyip Erdoğan arkadaşım gibi'

Arda Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı evlenirse düğününe çağıracağını söyledi.

Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan, Fransız So Foot dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
 
Taksim'deki Gezi Parkı olayları hakkında milli futbolcu, geçmişte bu konu hakkında çok fazla konuşmak istemediğini söylerken, “Çünkü ayrıştırıcı bir durumdu. Diyebileceğim tek şey, bence sadece ilk üç günkü gösteriler meşruydu. Ama sonrası her ne olursa olsun aşırıya kaçtı” dedi.
 
‘Futbolu seviyor'
 
Arda'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki görüşleri de soruldu. Erdoğan'ı arkadaşı gibi gördüğünü söyleyen Arda, “Onu 8 yaşımdan beri tanıyorum. Benim bu ülke için iyi bir örnek olduğumu söylemiş ve beni tebrik etmişti. Futbolu çok seviyor, bazen maçlardan önce soyunma odasına gelip bize başarılar diliyor. Kendisiyle karşılaştığımızda her şeyden konuşuyoruz; tıpkı bir arkadaş gibi. Eğer bir gün evlenirsem onu düğünüme de çağıracağım. Eğer futbolcu olmasaydım diplomat olabilirdim. Neden başkan olmayayım?” diye konuştu.
 
Dört yıldır Atletico Madrid'de top koşturan 28 yaşındaki oyuncu, basın toplantılarını hâlâ Türkçe yapması konusunda da “İspanyolcayı anlıyorum ama basın toplantılarımı Türkçe yapmak istiyorum. Çünkü herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebep olmak istemiyorum. Günlük hayatımda sürekli İspanyolca konuşmaya çalışıyorum. Ama eğer böyle devam edersem Ata işsiz kalır” ifadelerini kullandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!