comScore

Atletico Madrid Atletico Madrid

Simeone, Arda'yı mı, Diego'yu mu oynatacak?

07 Şubat 2014, Cuma 17:33

Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone'nin, Arda Turan ve Diego Ribas'ın birlikte oynadığı 45 dakika boyunca takımın büyük sorunlar yaşadığını düşündüğü ve bu ikiliden birini tercih edeceği belirtildi.

İspanya La Liga'da lider olan Atletico Madrid, hafta içindeBernabeu'da Real Madrid karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyetin ardından arayışlara girdi.

Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone, yeni transfer Diego Ribas ile birlikteArda Turan'ın aynı anda sahada olması sonucu düşen pas oranları, takımın savunma gücü ve hücum gücünündüşmesinden ötürü endişeli olduğu belirtildi. Atletico, Bernabeu'da sadece %30 topla oynama yüzdesi yakalayabildi. Arda Turan'ın pas yüzdesi %65'e düşerken, 2011/12 sezonunda yüzde 80 pas yüzdesi tutturan Diego ise 45 dakikada %75 pas yüzdesi yakaladı. Simeone, bu ikiliden birini keserek Koke'yi ilk 11'emonte ederek 4-4-2'ye dönmeyi planladığı iddia edildi.

Arda ve Diego ikilisini bir arada kullanmayacağı, Simeone'nin zorlu lig maçlarında ve deplasmanlarda sadece Arda'yı kullanmayı planlayacağı belirtildi.

TEK FORVET, 2 ÖN LİBERO

Simone, Almeira karşılaşmasında cezalı Koke ve sakat Filipe'nin yokluğunda, solda Insua'yı oynatacağı öğrenildi. Forvet Koke'nin yerine ise Mario Suarez'i oynatarak orta sahada 2 defansif oyuncuyla sahaya çıkacağı ifade edildi.

Ayrıca, sakatlıktan çıkan Alderweireld'in 11 başlayacağı ve 5 maçtır sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Tiago'nun bu maçta yedek bırakılacağı öğrenildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!