comScore

Arsenal Arsenal

Arsenal şampiyon olabilir mi?

29 Aralık 2015, Salı 21:07
Arsenal şampiyon olabilir mi?

2016 senesi Arsene Wenger ve öğrencilerine özlenen kupayı getirir mi? 

FutbolArena - Chelsea'nin daha sezon başında yarıştan koptuğu, Manchester United'ın hem futbol hem de puan tablosu bazında bir kez daha sınıfta kaldığı, Liverpool'un alışılagelmiş bir şekilde yarışta olmadığı ve son olarak Manchester City'nin de beklenmedik puan kayıplarını sık sık yaşadığı bir sezonda Arsenal yeni yıla lider girebilir.


Arsenal en son ne zaman şampiyon oldu?


11 senelik şampiyonluk hasretine bu sezon son vermek isteyen 39 puanlı Arsenal, bu akşam 38 puanlı Leicester City ile 35 puanlı Manchester City'nin karşılaşacağı maça en az bu 2 ekip kadar odaklanmış durumda.
 

Arsenal 2016'ya lider girebilir!

 
Sezonun flaş takımı Leicester City bu akşam Manchester City karşısında 3 puan elde edemezse, Arsenal yeni yıla Premier Lig'in lideri olarak girecek. 1992'den beri düzenlenen Premier Lig'de, yeni yıla zirvede giren ekiplerin 11'i aynı sezonda ligi şampiyon olarak tamamladılar. Bu istatistikten yola çıkarsak, Arsenal cephesinde umutlar iyice yeşeriyor.
 
Buna karşın Arsenal'ın 2002-2003 ve 2007-2008 sezonlarında da yeni yıla lider girmesine rağmen şampiyonluğa ulaşamadıkları acı gerçeğini de sizlerle paylaşmak isteriz. Kaldı ki Arsenal'ın son şampiyon olduğu sezon, yeni yıla lider olarak giren takım Manchester United idi. Yani istatistikler herzamanki gibi her yöne çekilebilecek türden.
 

Arsenal derbi kazanmaya başladı!

 
İstatistikleri bir kenara bırakıp da sahada ortaya konulan futbol ve özellikle büyük maçlara baktığımızda, Arsenal'ın sezon başında Charity Shield Kupası'nda Chelsea'yi 1-0 yendiğini, Londra Derbisi'nde Tottenham Hotspur karşısında deplasmanda 2-1 galip geldiğini, Ekim ayında Manchester United'ı 3-0 yendiğini, yine Ekim ayında kendi sahasında bu kez Bayern Münih'i yendiğini, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak için en az 2 farklı galibiyetin gerektiği maçta Yunanistan'da Olympiakos deplasmanından 3-0'lık sonuçla döndüğünü ve son olarak bu ay Manchester City karşısında 2-1'lik zafer elde ettiğini hesaba katarsak, Arsenal için artık büyük maçlara ortak olabiliyor diyebiliriz.
 
Arsenal'ın son 10 senesine damga vuran en önemli 2 konudan birisi büyük maçların stresini kaldıramıyor olmaları ve hüsrana uğramaları, bir diğeri ise uzayıp giden sakat oyuncular listesiydi.
 
Sakat oyuncuların fazlalığı konusunda yine sıkıntıları olsa da, büyük maçların baskısını kaldırma konusunda eski sezonlara göre çok daha başarılı bir Arsenal izliyoruz.

Yaz transfer döneminde yalnızca kaleci transferi gerçekleştiren Arsenal bu konuda özellikle Arsene Wenger üzerinden eleştirilirken, Petr Cech'in tek başına 10-12 puanı kurtaracak kalite ve tecrübede olduğu tezi ise doğruluk payını fazlasıyla ispatladı. Kurtarışları ve kurtardığı puanların yanı sıra Petr Cech'in tecrübesi de takıma oldukça fayda sağlamış gibi duruyor.
 

Arsene Wenger neden eleştiriliyor?

 
Hazır Arsene Wenger demişken, transfer politikası ve oyunculara ödenen maaşlar konusunda adeta pintilikle suçlanan Arsene Wenger'in bu kulübü ekonomik anlamda çok önemli yerlere getirdiği gerçeğini de unutmamak gerekir. 

Kaldı ki 1996 senesinde Arsenal'ın başına Johan Cruyff'un getirilmesi beklenirken, Japonya'da Nagoya Grampus Eight kulübünü çalıştıran Arsene Wenger'in tercih edilmesi o dönem bazı gazetelerin alay konusu bile olmuştu.
"Arsene Who?" manşetleri ile küçük görülen Arsene Wenger, Arsenal'ın başında 1000'den fazla resmi maça çıkarken, 20 senelik Arsenal döneminde rakip kulüplerde 200'e yakın farklı menajer görev aldı.
 
Arsenal'ın son 20 senesindeki birçok efsane futbolcunun yetişmesinde ve altın kadroların oluşmasında bizzat katkısı olan 66 yaşındaki Fransız menajer, 2003-2004 sezonunda en üst seviye ligde tam 115 senedir başarılamamış olanı gerçekleştiriyor ve ekibiyle birlikte Premier Lig'i namağlup şampiyon olarak tamamlıyordu.
 
İşte bu Arsene Wenger ve çok daha güçlü bir imaj çizen Arsenal'a yeni gireceğimiz 2016 senesi şampiyonluk zaferi getirecek mi getirmeyecek mi hep beraber bekleyip göreceğiz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!