comScore

Arsenal Arsenal

Arsenal'da sakatlık kabusu

03 Aralık 2015, Perşembe 14:50
Arsenal'da sakatlık kabusu

Sakatlığı bulunan 6 futbolcusunun iyileşmesini bekleyen Arsenal'da Sanchez, Koscielny ve Cazorla da sakatlar kervanına katıldı.

İngiltere Premier Lig'de lideri iki puan geriden takip eden Arsenal, sakat futbolcuların fazlalığı nedeniyle zor günler geçiriyor.

Ligde yakaladığı beş maçlık galibiyet serisiyle şampiyonluk yarışında iddialı duruma gelen, Şampiyonlar Ligi'nde de ilk haftalarda aldığı kötü sonuçları sonraki maçlarda telafi ederek gruptan çıkmak için umutlanan Londra ekibinde, Fransız teknik direktör Arsene Wenger sakat futbolcuların sayısının artmasından dolayı kadro kurmakta zorlanıyor.

Sakatlıkları bulunan orta saha oyuncuları Arteta, Coquelin, Rosicky, Wilshere ile forvette forma giyen Walcott ve Welbeck'in iyileşmesini bekleyen Fransız teknik adam, 1-1 berabere kaldıkları son lig maçında da üç önemli futbolcusundan kötü haber aldı.

Karşılaşmanın 11. dakikasında Koscielny, 60. dakikasında da Sanchez'in dizinden sakatlanmasıyla oyuncu değişikliğine gitmek zorunda kalan Londra ekibinde, değişiklik haklarının tamamı kullanıldığı için maçı tamamlayan ve sekerek soyunma odasına giden Cazorla'nın üç ay takımdaki yerini alamayacağı açıklandı. Koscielny ve Walcott'un ligdeki Sunderland mücadelesinde forma giyme şansının olduğu basına yansıdı.

Maç trafiğinin arttığı aralık ayında Sunderland, Manchester City ve Bournemouth ile sahasında, Aston Villa ve Southampton ile deplasmanda puan mücadelesi verecek olan Arsenal, 16 yıldır aralıksız boy gösterdiği Şampiyonlar Ligi'nde kader maçına çıkacak.

Sahasında kazandığı Bayern Münih ve Dinamo Zagreb maçlarıyla 6 puan toplayan ve üçüncü sırada yer alan "Topçular", son hafta mücadelesinde deplasmanda Olympiakos'a konuk olacak. Yunan ekibiyle Londra'da oynadığı ilk maçı 3-2 kaybeden Arsenal, gruptan çıkmak için rakibini iki farklı skorla ya da 3-2, 4-3 gibi skorlarla mağlup etmek zorunda.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!