comScore

Arsenal Arsenal

Thierry Henry: 'Mesut Özil'in performansı kesinlikle yeterli değil'

28 Nisan 2015, Salı 17:26
Thierry Henry: 'Mesut Özil'in performansı kesinlikle yeterli değil'

Arsenal'in efsanevi isimlerinden Thierry Henry, kulübün 10 yıldır hasret kaldığı Premier Lig şampiyonluğunun reçetesini verdi. Henry'e göre, Londra ekibine şampiyonluk için üst düzey 4 oyuncu daha gerekiyor.

Arsenal 10 yıldır Premier Lig'de şampiyonluğa hasret. Londra ekibiyle 2 şampiyonluk yaşayan Thierry Henry'e göre sorun takımın bir iskeletinin bulunmaması. Menajer Wenger'in bu konuda Chelsea'yi örnek alması gerektiğini söyleyen Henry, şampyonluk için 4 oyuncuya daha ihtiyaç olduğunu savundu.

Chelsea'nin iskeletinin Courtois, Matic, Fabregas ve Diego Costa'dan oluştuğunu belirten Henry, "Arsenal de buna benzer bir iskelet kurmalı. Takıma şampiyonluk için iyi bir kaleci, deneyimli bir savunmacı, savunmaya dönük görev yapabilecek bir orta saha oyuncusu ve hala yıldız bir forvet gerekiyor" dedi.
Henry tüm bunların yanı sıra kadrodaki yıldız oyuncuların da kendilerini göstermeleri gerektiği görüşünde. Özellikle Mesut Özil'i eleştiren Henry, "Özil Arsenal'e katıldığı günden beri 14 asist yaptı. Fabregas'ın ise sadece bu sezon 16 asisti var. Dahası Özil ilk 4'teki takımlara karşı çıktığı 8 maçta sadece 2 asist yapabildi. Bu kesinlikle yeterli değil" diye konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!