comScore

Arsenal Arsenal

B.Münih'ten Arsenal'e çıkan karta tepki

20 Şubat 2014, Perşembe 13:31

Arsenal kalecisi Wojciech Szczesny'nin Bayern Münih maçında gördüğü kırmızı kartla ilgili eleştiriler devam ediyor.

Arsenal-Bayern Münih karşılaşmasında Arsenal kalecisi Wojciech Szczesny'ye de kırmızı kart gösteren hakem Nicola Rizzoli'ye Bayern Münih'ten de eleştiriler geldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. Tur mücadelesinde Londra'da Bayern Münih'in, Arsenal'ı 2-0 yendiği karşılaşmanın tartışmaları sürüyor.

Karşılaşmada, hakem Nicola Rizzoli'nin hem penaltı verip hem de FC Arsenal'in kalecisi Wojciech Szczesny'ye de kırmızı kart göstermesini Arsenal teknik direktörü Arsène Wenger'den sonra, Bayern Münih kalecisi Manuel Neuer ve başkan Uli Hoeness de eleştirdi.

Bayern Münih kalecisi Manuel Neuer "Hem penaltı verilmesi hem de aynı anda kırmızı kart gösterilmesi kuralı üzerine yeniden düşünülmelidir" derken başkan Hoenness "Bir takım zaten penaltı ile yeteri kadar cezalandırılıyor. Kural, eğer rakibin bir gol şansı varken, düşürülürse kırmızı kart ta gösterilmesini öneriyor. Bu kural değiştirilebilir ve ben değiştirilmesinden yanayım" dedi.

Arsenal Teknik Direktörü Arsène Wenger "Hakem bu ceza ile oyunu katletti" demişti.

Karşılaşmanın 37. dakikasında, savunmanın arkasına sarkan Arjen Robben net gol pozisyonunda Wojciech Szczesny'nin çelmesiyle yerde kalmış ve hakem Nicola Rizzoli tereddüt etmeden penaltı noktasını göstererek kaleci Wojciech Szczesny'ye de kırmızı kart göstermişti. Wojciech Szczesny, 11 Mart Salı günü Münih Allianz Arena'da yapılacak 2. tur rövanş mücadelesinde kalesinde olamayacak.

Öte yandan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB)'ın 1 Mart'ta İsviçre'nin Zürih kentinde yapacağı toplantının gündeminde bu kuralın değiştirilmesi ile ilgili bir madde bulunmadığı öğrenildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!