comScore

Arsenal Arsenal

'Mesut Özil nerede?'

12 Şubat 2014, Çarşamba 16:31

İngiliz basını, son 9 maçta sadece 1 asist yapan ve performansı düşüş gösteren Mesut Özil'e ağır eleştiriler getirdi; "Mesut Özil nerede?"

Sezon başında Real Madrid'den Arsenal'e transfer olan ve ilk 9 maçında 3 gol 4 asistlik muazzam bir katkı sunan Mesut Özil hakkında eleştiriler ayyuka çıktı.

Son 9 maçta sadece 1 asist yapabilen ve İspanyol basını tarafından "Şeker gibi eridi" benzetmesi yapılan Mesut Özil eleştirilerine, İngiliz basını da sert bir şekilde dahil oldu. Daily Mail gazetesi; "Mesut Özil nerede? Wenger tüm takımını eleştiriyor ama özellikle bir kişiyi daha fazla. "Tembel" Özil, ayağında top tutamıyor, sahada gölge gibi dolaşıyor" eleştirisi getirdi. Ayrıca gazete, Özil'in Londra'nın yaşam biçimine alışamadığına dikkat çekip, bu yaşam stiliyle sakatlığa davetiye çıkardığını savundu.

"YENİ BERGKAMP MI, YOKSA YENİ ARSHAVIN Mİ?"

İngilizler'in saygı duyulan gazetelerinden The Guardian ise; "Mesut Özil'in en son ne zaman 50 milyon euroluk bir futbolcu gibi oynadığını hatırlıyor musunuz? Belki, Kasım 2013'te Napoli maçında böyleydi" yorumu getirdi. The Metro ise şöyle bir soru sordu; "Mesut Özil, yeni Bergkamp mı... yoksa yeni Arshavin mi?"

İngilizler'in ünlü forveti ve futbol yorumcusu Alan Shearer da eleştirilere katılarak; "Ona, sanki sıklıkla maçları domine ediyormuş gibi kredi veriliyor. Ancak bun haketmiyor" yorumunu yaptı. Ayrıca, Daily Mail gazetesinde yapılan ankete göre Arsenal taraftarının yüzde 60'ı Mesut'un yedek oturması gerektiğini düşünüyor.

WENGER ELEŞTİRİLERİ UMURSAMIYOR

Arsenal menajeri Arsene Wenger ise tüm bu eleştirilere kulağını kapatmış gözüküyor. Fransız futbol adamı, Mesut'a Manchester United maçında güvendiğini belirterek; "Özil kötü günler geçirmiş, kötü maçlar oynamış olabilir. Ancak, o Premier Lig'in fiziksel oyunununa alışmaya çalışıyor. Bana soracak olursanız, o kesinlikle çok özel bir oyuncu. Ona fazla yüklenmek ve baskı kurmak istemiyorum çünkü o dünyanın en iyi oyuncularından bir tanesi. Mesut kötü oynadığında insanların ondan şüphe etmesi çok normal" sözlerini kullandı.

Sporx


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!