comScore

Arsenal Arsenal

Arsenal'a karşı DEV birleşim!

05 Şubat 2014, Çarşamba 19:06

Liverpool, Tottenham ve Arsenal taraftarları, ortak bir bildiri yayınlayarak Arsenal yönetiminin uygulamalarına karşı federasyonu göreve çağırdılar.

Arsenal, Liverpool ve Tottenham taraftar grupları, ortak bir açıklama yayınlayarak federasyonun FA Cup biletleriyle ilgili talimatına aykırı davrandığını belirttikleri Arsenal yönetimine karşı yaptırım uygulanmasını istediler.

Topçular, 60338 kapasiteli Emirates'te Fa Cup beşinci tur karşılaşması için Liverpool taraftarlarına 5186 bilet ayırmıştı. Ancak federasyonun kuralları deplasman bileti sayısının %15 oranında olmasını söylüyor. Bu da Liverpool taraftarlarına 9050 bilet ayrılması gerektiği anlamına geliyor.

Arsenal, geçen ay oynanan üçüncü tur maçında da Tottenham taraftarlarına aynı sayıda bilet ayırmıştı. Ancak dördüncü turdaki Coventry maçı için sayı 8686'ya yükseltilmişti.

Kulüpten yapılan açıklamada gerekçe olarak "güvenlik" gösterilmişti. Ancak bu Arsenal Taraftarlar Birliği'nden Black Scarf, Liverpool'dan Spirit of Shankly ve Tottenham Taraftarlar Birliği'nin bir araya gelerek hem Arsenal hem de federasyon alyehine ağır bir bildiri yayınlamalarına neden oldu.


Ortak bir açıklama yayınlayan taraftarlar "FA Cup her zaman dünyanın en özel turnuvalarından biri olarak görüldü. Deplasman taraftarlarına yüksek sayıda yer ayrılması ve taraftarların tutkulu desteği de bu turnuvada oynanan her maçı daha ilgi çekici hale getirdi. Ancak sürekli artan bilet fiyatlerının yanı sıra tuhaf saatlere konan maçlar ve azaltılan deplasman katılımıyla seyirci sayıları sürekli düşüşte. Görünen o ki federasyon ve katılımcı kulüpler, bu turnuvaya taraftarların gösterdiği saygıyı göstermekten çok uzaklar" ifadeleriyle hem federasyon hem de kulüplere yüklendiler."Bizim kadar saygıları yok"

Taraftarlar ayrıca altı madde halinde sundukları bir bildiriyle de Arsenal'ın 'güvenlik' gerekçesini sorguladılar ve 'bilgi alma hakları' çerçevesinde sorularına yanıt istediler.

Özellikle birbirlerine karşı tavırlarıyla bilinen Arsenal ve Tottenham taraftarlarının aynı çatı altında bir araya gelmeleri dikkat çekti. Taraftarlar ayrıca federasyona da "FA Cup'ın sihrini kaybetmesini öneleme" görevlerinin olduğunu hatırlatarak hareketi geçmeleri için çağrıda buldular.

Arsenal, özellikle yüksek bilet fiyatları nedeniyle de eleştiriliyor. Geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan kulüp, Liverpool karşılaşmasının 'B kategorsisine' düşürüldüğünü açıklamış ve böylece Liverpool taraftarları 100 sterlinin üzerinde bir masrafla karşılaşmaktan kurtulmuşlardı.

2006'da tamamlanan ve 390 milyon sterline(450 milyon euro) malolan Emirates Stadium, Ada'nın en modern stadyumlarından biri.

Kaynak: Totemspor


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!