comScore

Eyüp Arın gözyaşlarıyla vedayı açıkladı

27 Ekim 2015, Salı 14:40
Eyüp Arın gözyaşlarıyla vedayı açıkladı

eden Adanaspor'un teknik direktörü Eyüp Arın, gözyaşları arasında görevi bırakacağını açıkladı.

PTT 1. Lig'de mücadele eden Adanaspor'un teknik direktörü Eyüp Arın, gözyaşları arasında yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta oynayacakları Karşıyaka karşılaşmasında skor ne olursa olsun maçtan sonra kulüpteki görevini bırakacağını söyledi.

Arın, 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, yıllardır kulüpte çalıştığını, hizmet ettiğini, 8. haftada 4-2 yenildikleri Altınordu maçından sonra yaşadığı bir olayın düşünce tarzını değiştirdiğini, yaklaşık 10 gündür bir karar vermenin eşiğinde olduğunu aktardı.

Duygusal anlar yaşayıp, gözyaşlarını tutamayan Eyüp Arın, şunları kaydetti: 

"Skor ne olursa olsun Karşıyaka maçından sonra görevi bırakacağım. Benim aldığım bir karar. Başkanımızın haberi yok. Biz insanlar için çalışıyoruz, insanları eğitiyoruz, insanların kılına zarar gelmesin diye de bir çaba sarf ediyoruz. Altınordu maçında yaşadığım o küfür olayı ki küfürlere alışkınım. Küfürler, protestolar bizim meslekte hep var ama bu küfürlerin çoğalacağına inanıyorum. Beni istemeyen ne kadar kişi varsa isteyen grup da olduğunu düşünüyorum. Bu insanların birbirleriyle itişmelerinden, birbirlerine zarar vermelerinden çok korkuyorum. Yani hiç kimsenin kılına zarar gelmesin diye aldığım bir karardır. Bu işlerin çoğalacağını da düşünüyorum."

Arın, Altınordu maçında yaşanan olayların benzerinin Adana Demirspor karşılaşması sonrası da yaşandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Maçtan sonra otobüsümüzün önü kesilip, bir grup Eyüp hocaya destek, bir grup Eyüp hocaya küfür ediyorsa, birbirleri ile tartışmaya kalkıyorlarsa, birbirlerini hırpalamaya kalkıyorlarsa bu benim için üzücü bir olaydır. Benim için hiçbir insanın canının yanmasını, tırnağına zarar gelmesini istemem. O yüzden bu konuda kararımı kesinlikle almış bulunuyorum. Karşıyaka maçının skoru ne olursa olsun Adanaspor'daki görevimi bırakıyorum. Kesinlikle daha başkanla konuşmadım. Sadece eşim ve kızımın haberi var. Kimse beni fikrimden caydırmasın diye fikir alışverişi yapmadım."

Yönetim kuruluyla görüşmediği için kulübün hazırlıksız yakalanıp, yeni teknik direktör bulamayarak zor durumda kalabileceğini de düşündüğünü ifade eden Arın, bu durumda belki o süreyi uzatabileceğini ancak kararını değiştirmek gibi bir düşüncesi olmadığının altını çizdi.

- "Takım Karşıyaka'yı yenecek güçte"

Eyüp Arın, toplantıda geçen hafta 2-0 yenildikleri Adana Demirspor maçını da değerlendirdi.

İki takımın da kazanmaya odaklı oynadığını belirten Arın, kontra ataktan gol bulan rakibin kendilerinin gördükleri kartlardan kaynaklanan avantajı da iyi kullandığını ifade etti.

Ligde 3 hafta üst üste alınacak galibiyet veya mağlubiyetin sıralamayı büyük ölçüde etkilediğini vurgulayan Arın, "Biz de böyle bir haftanın öncesindeyiz. Bizim takım Karşıyaka'yı yenecek güçte. Karşıyaka ne kadar popüler oyunculardan kurulu olsa da bizim, onların üstesinden gelebilecek bir ekibimiz var" şeklinde konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!