comScore

Milli takımın EURO 2016'ya doğrudan gitme umutları arttı

12 Ekim 2015, Pazartesi 23:26
Milli takımın EURO 2016'ya doğrudan gitme umutları arttı

Ukrayna'nın İspanya'ya puan kaybetmesi Ay-Yıldızlı ekibimizin EURO 2016'ya doğrudan gitme umutlarını arttırdı.

FutbolArena - Milli takım İzlanda'dan 1 puan aldığı taktirde kesin olarak playoff'a kalacak. Ancak galibiyet Euro 2016'ya doğrudan gitmemizi sağlayabilir.
 
Eğer Kazakistan, Letonya'yı yenerse, milli takım İzlanda karşısında alacağı galibiyetle playoff oynamadan Fransa'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacak.
 
Kazakistan galip gelemese bile, Türkiye'nin kazanması yine de önemli. Eğer 1 puan alırsak playoffta seri başı olma şansımız kalmıyor.
 
Euro 2016 elemeleri statüsü
 
9 grupta ilk 2 sırayı alan 18 takım doğrudan Fransa'da yer almayı garantiliyor. Ayrıca 9 grupta 3. sırayı alan takımlardan en yüksek puan toplayan bir ülke daha Euro 2016'ya direkt katılacak. Bir grupta 8, diğerlerinde 9 takım olduğu için bu hesaplama yapılırken gruplarda sonuncu olan takımlarla yapılan karşılaşmalar dikkate alınmayacak.
 
Letonya - Kazakistan maçı çok önemli
 
Artık önümüzde tek bir engel kaldı. 2 puandaki Kazakistan'ın son 2 maçta 4 puandaki Letonya'yı geride bırakması şart. Çünkü Türkiye Kazakistan'dan 6 puan almıştı. Letonya sonuncu olursa en iyi 3. hesabında bize fazladan 4 puan gelecek zira Letonya'dan 2 puan alabilmiştik. Letonya Salı gecesi Kazakistan'ı ağırlayacak. Aralarındaki ilk maç berabere bitmişti. 2 puandaki Kazakistan kazanması taktirde 5 puandaki Letonya'yı ikili averajda geride bırakacak.
 
İzlanda karşısında 1 değil 3 puan şart
 
Letonya'dan beklediğimiz sonuç gelirse, milli takımın son maçta İzlanda'dan 1 değil 3 puan alması gerekiyor. Bu durumda milli takım en iyi 3. hesaplamasında 16 puana ulaşacak. Diğer gruplarda aynı puana ulaşma şansı olan takım kalmadı.
 
Özetle eğer Kazakistan deplasmanda Letonya'yı yenerse, Türkiye, İzlanda karşısında alacağı galibiyetle Euro 2016'ya doğrudan katılma hakkı kazanacak.
 
Bu 2 sonuç gerçekleşmezse, Macaristan en iyi 3. olarak playoff oynamadan Euro 2016'ya giden ülke olacak.
 
Play-Off'ta seri başı olmak için de galibiyet şart
 
Kazakistan'dan beklediğimiz sonuç çıkmasa bile İzlanda'dan alınacak 3 puan önemli. Playoff kura çekiminde seri başı olma şansımız devam edecek.
 
Kurada seri başı olmak için B Grubu'nda Bosna Hersek'in 3. olmaması, H Grubu'nda Norveç'in de İtalya deplasmanında kazanmaması gerekiyor.  
 
Bu sonuçlar gerçekleşirse muhtemel rakiplerimiz şu şekilde olacak
 
Slovenya, İrlanda, Norveç, İsrail veya Güney Kıbrıs
 
Eğer İzlanda maçında berabere kalırsak, ya da yenilsek bile Hollanda'nın puan kaybı sayesinde playoff'a gidersek seri başı olma ihtimalimiz kalmıyor.
 
Bu durumda ise İsveç ve Ukrayna'nın 4 muhtemel rakipten 2'si olması kesin. Son takım ise diğer maçlarda alınacak sonuçlara göre değişecek. (Norveç, Hırvatistan, Bosna Hersek, Danimarka)
 
Play-Off kura çekimi statüsü
 
Gruplarında 3. olan 9 takımdan en çok puan toplayan hariç 8 ülke birbirleriyle eşleşecek. Bu takımlar grup maçları sonundaki katsayılarına göre sıralanacak ve daha çok puanı olan 4 ülke seri başı olacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!