comScore

Fatih Terim ve Arda Turan konuştu

12 Ekim 2015, Pazartesi 17:47
Fatih Terim ve Arda Turan konuştu

İzlanda maçı öncesi Fatih Terim ve kaptan Arda Turan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

FutbolArena - 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A grubunda Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup eden Türkiye, Salı günü İzlanda karşısından 1 puan alması halinde play-off oynamaya hak kazanacak.

Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Fatih Terim ve kaptan Arda Turan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
İşte Arda Turan'ın açıklamaları:

"Ülkemizin başı sağolsun. Bu acıyı en samimi duygularımızla en derinden hissediyoruz. Türk sanat camiasının da başı sağolsun. Levent Kırca'ya Allah'tan rahmet diliyorum.

'İzlanda'ya saygı duyuyoruz'

İzlanda iyi bir başarı yakaladı. Onlara saygı duyuyoruz. İyi takımlar. Yarın umarım her şey bizim lehimize olur. Yarın her şeyden daha değerli bir maç oynayacağız. Yarınki maçta bizim konsantrasyonumuz daha yüksek olacağına inanıyorum. Profesyonel sporcular hep kazanmak için oynar. Her sporcu ülke bayrağını taşıyor. İzlanda çıkıp oynayacaktır.

'Çocuk değiliz'

Çok heyecanlı ve gururluyuz. Milli takımın olması gereken yerde olacağına inanıyoruz. Ülkemin bayrağını taşıyorum. Bu hayattaki her şeyden daha değerli bir şey. Biz profesyonel oyuncularız. Çocuk değiliz. Kaçta uyuyacağımızı biliyoruz. Heyecanımızdan dolayı uyuyamadığım olmuştur.

Basına tepki

Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yeniyoruz. Gazeteciler, "zaman zaman kopuklardı, iyi değillerdi" gibi yorum yapıyorlar. Biraz Avrupa'da futbol izleyin. Öyle 5 kişiyi geçip 13 pozsiyon bulmak kolay değil. Sizler de eleştirilere böyle devam edin "
İşte Fatih Terim'in açıklamaları:

"Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan İzlanda'yı tebrik ediyorum. Teknik heyeti de kutluyorum. Ümit ederim yarın buradan bir şeyi hak kazanmış olarak çıkarız. İzlanda grubu baştan sona domine etti. Saygıyı ve tebriği hak ediyorlar.  Mümkünse direk gidebiliyorsak gidelim. Direkt veya Play-Off fark etmez. Her şekilde EURO 2016'ya gitmek istiyoruz.

'Ülkemizde böyle şeyler yaşamak istemiyoruz.'

Bugün eğer 9 yaşındaki bir çocuk böyle durumlardan ölüyorsa, mermi giriyorsa insanın yüreğinin acımaması mümkün değil. İnsanları 10 saniye 5 saniye empati yapmaya çağırıyorum. Umarım herkesin limiti bu olayları durdurmak adına dolmuştur. Ülkemizde böyle şeyler yaşamak istemiyoruz. Ömrümüz boyunca gördüğümüz tek şey ay-yıldız oldu.'"

'Takımımla gurur duyuyorum'

Biz hazırlıklıyız. Kimin elinde nesi varsa, tweet'i, topu mopu, herkes koysun ortaya. Göreceğiz. Takımımla gurur duyuyorum. Hollanda'nın önüne geçmek büyük bir başarı. Direkt olarak Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi kovalamamız lazım. Çocuklarıma bunu söylüyorum. 2 saat de olsa ülkedeki kederi dağıtabilirsek müthiş olur.

'Korkunç yerlerden başarıyla geçtik'

Letonya'daki maçtan sonra hangi maçı kaybetsek EURO 2016'yı kapatma ihtimali olan bir takımdan bahsediyoruz. Bu kadar korkunç yerlerden başarıyla geçtikten sonra yarın yenilirseniz ve de Hollanda kazanırsa yine gidemiyorsunuz.

'Futbola yeni kelime katmak için uğraşmayın'

Futbola yeni kelime katmak için uğraşan arkadaşlara söylüyorum uğraşmasınlar. Çapalar çupalar, bunlar futbol kelimesi deği. Rakamlar çok önemli değildir. Oyun anlayışı ve felsefesi önemli olandır. Futbolun kuralları nettir. Ribaunt vs saçmalamaya gerek yok. 

'Burak Yılmaz'ı yetiştiremedik'

İlk 11 ile ilgili mümkün olduğunca oynama yapmamaya çalışıyorum. Burak Yılmaz'ı yetiştiremedik. Maç kadrosunun dışında kaldı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!