comScore

Hagi oğlunu kaptan yaptı!

12 Ağustos 2015, Çarşamba 18:27
Hagi oğlunu kaptan yaptı!

Romanya'nın ve Galatasaray'ın efsane futbolcusu Gheorghe Hagi'den şaşırtan karar.

FutbolArena Dış Haberler - 2009 yılında kurduğu futbol akademisini kısa sürede Romanya 1. Ligi'ne çıkaran Hagi, geçtiğimiz sezon takımın teknik direktörlüğünü de yapmaya başlamıştı. Kulübü Viitorul Constanta'nın hem sahibi hem de Teknik Direktörü olan Gheorghe Hagi, yaş ortalaması çok düşük, genç bir kadroya sahip. 

Cernat da Hagi'nin takımında
Bu düşük yaş ortalamasına karşın kadroda Karabükspor ve Rizespor'dan da tanıdığımız Florin Cernat gibi tecrübeli oyuncular da var. 

Birçok oyuncusunu yetiştirip, Avrupa'ya satan Hagi'nin oğlu Ianis Hagi de Viitorul için oynuyor ve kendisinden beklentiler oldukça büyük. Geçtiğimiz sezon yeni yeni oynamaya başlayan Ianis Hagi 22 Ekim 1998 doğumlu. Yani henüz 16 yaşını bile doldurmuş değil. 

Romanya Ligi'nin 6. haftasında Hagi'nin takımı Viitorul Constanta deplasmanda Craiova takımının karşısına çıktı ve 16 yaşındaki Ianis Hagi de ilk kez kaptanlık pazubandını koluna geçirdi. 
Bu yaz Fiorentina ile transfer görüşmeleri yapan Hagi, Fiorentina ile anlaşamamış ve oğlunu İtalya'ya göndermekten vazgeçmişti. 

Kaptanlık serüveni

Ianis 16 yaşında Viitorul Constanta'nın kaptanlığını alırken, babası Gheorghe Hagi 18 yaşındayken Romanya Milli takımı kaptanı olmuştu. O dönem Romanya Milli takımını çalıştıran Mircea Lucescu 18 yaşındaki Hagi'nin kaptan yapılmasını eleştiren basına şöyle cevap vermişti. "Normalde ben de 18 yaşında bir oyuncuyu kaptan yapmaya çok sıcak bakmam fakat Hagi normal bir oyuncu değil" 



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!