comScore

Galatasaray Galatasaray

İşte G.Saray'ın yeni oyun sistemi

28 Kasım 2014, Cuma 17:09

Cesare Prandelli ile yolları ayıran Galatasaray yönetimi Hamza Hamzaoğlu ile anlaşmaya vardı. 

FutbolArena Analiz - Üst düzey bir teknik direktör sıfatında olmasına rağmen Galatasaray'ı deneme tahtasına çeviren İtalyan teknik adam, Galatasaray'da sistem üstüne sistem değiştirdi.
 
Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu dönemi start alıyor. Peki Hamza Hamzaoğlu'nun oyun felsefesi ve benimsediği sistem ne?
 
Akhisar'dan önce Malatyaspor, Eyüpspor ve Denizlispor ile çalışan Hamza Hamzaoğlu, mütevazi Ege ekibini dar bütçe ve mütavazi kadroyla Süper Lig'e çıkarmayı başardı.
 
Hamza Hamzaoğlu, 2011'den 2014'e kadar 3 sene çalıştığı Akhisar Belediyespor'da sadece iki oyun sistemi üzerinde durdu. Bu sistemler 4-2-3-1 ve 4-4-2...
 
Hamza Hamzaoğlu'nun oyun felsefesi kazanmaya dayalı, galibiyet odaklı oyun olarak biliniyor. Hücumu benimseyen ama bir yandan da sahayı parselleyecek boyutta dizilimi sağlayarak takım savunmasını ön planda tutan 44 yaşındaki teknik adam, saha kenarında ve dışında da lider ruhlu bir kişi olarak öne çıkıyor. 
 
2012-2013 sezonunda ağırlıklı olarak 4-3-2-1 sistemini uygulayan Hamzaoğlu, takip eden sezonlarda Akhisar'da 4-4-2 şablonunda mücadele etti.
 
Galatasaray iki forvete dönecek mi?
 
Korkusuz bir futbol anlayışı ve sonuca odaklı oyun felsefesini 3 büyüklere karşı da uygulayan Hamzaoğlu'nun en önem verdiği konulardan biri sahayı ekonomik kullanmak... Dolayısıyla Galatasaray'daki mevcut kadroda öncelikli sistem 4-3-2-1 olacak.
 
Fatih Terim döneminden bu yana 4-4-2 oynamayan Galatasaray, Roberto Mancini döneminde ağırlıklı olarak 4-3-3, Prandelli döneminde de sistemsiz oynadı.
 
Sneijder'i nerede kullanacak?
 
2014 Dünya Kupası'nda canlı yayında Sneijder'in koşmadığına vurgu yapan Hamza Hamzaoğlu, mevcut kadronun 4-2-3-1 oynayacağını düşünürsek gerçek mevkisi olan 10 numara pozisyonunda görev yapacak. 4-4-2'yi Türkiye'de en iyi uygulayan teknik adamlardan biri olan teknik adamın orta sahanın sol tarafında Sneijder'i görevlendirmesi de sürpriz olmayacaktır.
 
Formayı adaletli dağıtmaya özen gösteren başarılı teknik adamın adil ve dürüst davranması da en büyük artısı olarak görülüyor.

Analiz: Orhun ALİCİKOĞLU

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!