comScore

Galatasaray Galatasaray

İster Hamza, ister Hikmet ister Cesare

28 Kasım 2014, Cuma 16:59

Galatasaray'da sonunda beklenen oldu ve sezon başında Ünal Aysal tarafından RobertoMancini'nin yerine getirilen CesarePrandelli'nin de görevine son verildi. 

FutbolArena Analiz - Galatasaray'da sonunda beklenen oldu ve sezon başında Ünal Aysal tarafından Roberto Mancini'nin yerine getirilen Cesare Prandelli'nin de görevine son verildi. Bakıyorum da Prandelli'nin gönderilmesiyle birlikte Galatasaraylılarda adeta bir bayram havası hakim. Sanki Galatasaray'ın bugünkü duruma düşmesinin tek sorumlusu Prandelliymiş gibi. Oysa Prandelli, geçen sezon Fatih Terim'in gönderilmesi ile başlayan, sayısız transfer yanlışları ve politikalarla devam eden hatalar zincirinin sadece son halkası. 
 
Evet, Prandelli gitti. Peki değişen bir şey olacak mı Galatasaray'da? 40 kişiyi aşkın kontratlı oyuncu sayısı otomatikman 20'ye mi inecek? Yapılan bir dolu yanlış transfere bir anda sihirli değnek değecek de hepsi birer dünya yıldızı mı olacak? Doğru dürüst bir isabetli transfer tavsiyesinde bulunamayan scouting ekibi, birden müthiş oyuncular mı keşfedecek? Uzun yıllardan beri dağ gibi büyüyen ve yüz milyonlarca liraya ulaşan borç bir anda sıfırlanacak mı? 
 
Bunların cevabının ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Adı ister Hamza ister Hikmet, ister Cesare, ister Fatih, Ahmet, Mehmet, olsun Galatasaray'da hiçbir şey değişmeyecek. Değişemez de. Çünkü yönetim kurulları kimlerden oluşursa oluşsun, o yönetimlerin başında hangi başkan bulunursa bulunsun tribünlere oynandığı sürece değişen yalnızca isimler olacak. Galatasaray asla bir Dortmund mucizesi yaratamayacak. Çünkü Dortmund mucizesinde acı, gözyaşı, fedakarlık, başarısızlığa tolerans gerek. Takımının arkasında her koşulda duran gerçek taraftar gerek. Ama bunlar asla olmayacak ve gelen yöneticiler yine Fenerbahçe'ye ve yeri geldiğinde TFF'ye açtıkları cephelerle yalan ve küçük dünyalarında yaşamaya ve tribünlere oynamaya devam edecekler. 

Analiz: Hüseyin Özkök 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!