comScore

Galatasaray Galatasaray

Prandelli'nin tazminatı ne kadar olacak?

27 Kasım 2014, Perşembe 20:33

Galatasaray, FIFA tehdidini göze alarak Prandelli'yi kovma kararı aldı! Konuşulan 2 milyon Euro ödeneceği ama İtalyan teknik adama tebliğ bile Cuma sabahı yapılacak.

Galatasaray'da beklenen oldu ve Cesare Prandelli ile yollar ayrıldı... bu akşam 16:45'te Gayrettepe'deki Point Otel'de başlayan ve 20:00'ye kadar yaklaşık 3.5 saat süren "olağanüstü" toplantıdan İtalyan teknik adamın görevine son verilmesi kararı çıktı.
 
Yönetim adına resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen İtalyan teknik adama tazminat olarak 2 milyon euro ödeneceği iddiaları gündeme geldi. Yönetim kurulunda yer alan tüm üyelerin ortak kararı ile Prandelli'nin kovulması yönünde karar alınırken, İtalyan teknik adama görevine son verildiğinin "yarın sabah" tebliğ edileceği öğrenildi.

Prandelli'nin kovulduğunun kendisine tebliğ edilmesinden sonra konuyu FIFA'ya taşıyıp taşımayacağı ise ilerleyen günlerde netleşecek. Çünkü yönetimin aldığı karar şu an itibariyle tek taraflı bir karar olarak masada duruyor.

Öte yandan şu ana kadar Prandelli'ye 450 bin euro'luk bir ödeme yapıldığı, içeride 2 milyon euro'luk alacağının bulunduğu öğrenildi. Prandelli'nin sözleşmesinde ayrıca 500 bin euro'luk da bir imaj hakkı maddesi bulunuyor. Galatasaray yönetimi Prandelli ve avukatı ile anlaşmadan tek taraflı sözleşmesini feshederse oldukça sıkıntılı bir süreç yaşayabilir.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!