comScore

Galatasaray Galatasaray

İşte Prandelli'nin sonunu getiren 20 hata!

27 Kasım 2014, Perşembe 17:22

Galatasaray, Prandelli ile yolları ayırdı. İtalyan teknik adam geldiği günden bu yana yanlış üstüne yanlış yaptı.

FutbolArena Özel - Avrupa Kupaları'na Şampiyonlar Ligi'nde bir maç kala veda eden Galatasaray'da Prandelli dönemi bitti.

İşte İtalyan teknik adamın bugüne kadarki hataları...

1 - Galatasaray'ın kamp kadrosuna herhangi bir açıklama olmaksızın Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Emmanuel Eboue ve Engin Baytar gibi kalifiye isimlerin yanında birçok genç ve yeni futbolcuyu kafileye  almadı.
 
2 - Kadronun şişkinliğinden bahsetti. Veysel Sarı, Hamit Altıntop ve Sabri Sarıoğlu gibi isimlerin sağ bekte görev yapabilmesine rağmen 4 milyon 750 bin Euro verilerek Eskişehirspor'dan Tarık Çamdal'ı aldırdı.
 
3 - Kadrodaki asıl sıkıntılı bölgenin stoper bölgesi olması gerekirken yönetimden gerçekleşmesi çok güç isimlerin transfer edilmesini istedi.
 
4 - Neredeyse her maç sistem değiştirdi. İstenilen şablonu takıma uyduramadı.
 
5 - Yekta'yı sol kanatta, Melo'yu stoperde ve Sneijder'i çift taraflı orta saha olarak kullandı.
 
6 - Hamit Altıntop gibi takımın abilerinden biri olan futbolcunun ilk 3 hafta yüzüne bakmadı.
 
7 - Takımda 2'si kadro dışı olmak kaydıyla toplam 5 oyuncunun sağ bekte oynayabilmesine rağmen Balıkesirspor ile oynanan karşılaşmada kariyerinde neredeyse hiç sağ bek oynamamış Yasin Öztekin'i bu bölgede oynattı.
 
8 - Arsenal karşısında 5'li savunma ve 2'li forvet hattı gibi G.Saray'ın oyun yapısına hiç uymayacak bir maceraya girişti.
 
9 - 4-2-3-1, 4-3-3, 5-3-2, 4-4-2 ve daha bir sürü oyun formasyonu içinde kayboldu. Galatasaray'ı deneme tahtası gibi kullandı.
 
10 - Duygun Yarsuvat yönetiminin seçilmesiyle Sabri Sarıoğlu, A Takım'a döndü. Affedildiği hafta ilk 11'de oynadı. Prandelli'nin onu kadro dışı bırakmadığı belli oldu. Bu konuda Ünal Aysal yönetimine kamp öncesi ses çıkartmadı.
 
11 - Kuruluş mottosu bile 'Türk olmayan takımları yenmek' olan Galatasaray ile alay etti. B.Dortmund yenilgisi sonrası hedeflerinin Süper lig olduğunu söyledi.
 
12 - Hedeflerinin Süper Lig şampiyonluğu olduğunu söyleyen Prandelli, Almanya'daki Dortmund maçı öncesi, 'Yüreğimizi ortaya koyacağız ve maçı kazanacağız' diyerek adeta çelişti. 
 
13 - Süper Lig şampiyonluğunu hedefleyen Prandelli, takımın en önemli futbolcusu konumundaki Wesley Sneijder'i Kasımpaşa ve Trabzonspor maçlarında yedek soyundurdu. Sneijder'i takıma küstürecek noktaya getirdi.

14 - Alex Telles, Bruma, Hamit Altıntop ve Pandev gibi futbolcuları kulübe olan maliyetleri belli iken her iki kulvarda da çok az değerlendirdi.
 
15 - Dortmund maçı öncesi 'Yüreğimizi ortaya koyacağız' dedi. Ligde oynatmadığı Pandev ve Telles'i ilk 11'e aldı. Kritik Şampiyonlar Ligi maçında rotasyona gitti.
 
16 - Yönetimden talimat aldı, Sneijder'e kaptanlık pazubandını vermedi.

17 - Türkiye liginden bihaber olan Prandelli, Trabzonspor karşısında maçı önemini bilmezcesine önemli isimleri kadroya almadı.
 
18 - Galatasaray'daki en kötü dönemini geçiren Selçuk İnan ve vasatın üzerine çıkamayan Dzemaili'den vazgeçmedi.
 
19 - Süper Lig'de 10, Şampiyonlar Ligi'nde 4 karşılaşmaya çıktı. Üst düzey hoca konumunda olan Prandelli, bir türlü ideal kadroyu kuramadı.
 
20 - 3 kulvarda yarışan bir takımın fikstür sıkışıklığı yaşaması normalken ve bunu tüm üst düzey Avrupa takımları yaşarken Prandelli, her fırsatta fikstürden şikayet etti.
 
Haber: Orhun ALİCİKOĞLU
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!