comScore

Galatasaray Galatasaray

Hikmet Karaman kimdir?

27 Kasım 2014, Perşembe 15:31

Sıkıntılı günler geçiren Galatasaray'da teknik direktör Prandelli ile yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, yerine gelecek isim çok büyük ihtimalle Hikmet Karaman olacak.

FutbolArena Özel - Kariyerinde birçok takımda görev yapan Karaman, Zeytinburnuspor'da başladığı profesyonel antrenörlük kariyerinde bugüne kadar 14 farklı takımda görev aldı.
 
Türkiye Kupası kazandı
 
Kocaelispor'u çalıştırdığı dönemde en büyük başarılarından birine imza atan 54 yaşındaki teknik adam, Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş'ı 4-0 mağlup ederek Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.
 
Galatasaray'da antrenörlük yaptı
 
Hikmet Karaman, teknik direktörlüğe hazırlandığı yıllarda 94-95 sezonunda Galatasaray'ı çalıştıran Reinhard Saftig'in yardımcı antrenörü olarak sarı kırmızılı camiada görev almıştı.
 
İki takımı Süper Lig'e taşıdı
 
Kariyerinin büyük bir bölümünde Anadolu takımlarını çalıştıran Karaman, 2002-2003 sezonunda Çaykur Rizespor'u ve 2007-2008 sezonunda da Antalyaspor'u Süper Lig'e yükseltme başarısını gösterdi.
 
Bu sezon dinleniyor
 
Geçtiğimiz sezona Bursaspor'da başlayan fakat yeşil-beyazlı ekibin Avrupa Ligi'ne elemelerde veda etmesinin ardından görevinden alınan Karaman, sezonu Kayseri Erciyesspor'un  başında tamamlamıştı.
 
Her dönem yaptığı iddialı açıklamalarıyla dikkat çeken Karaman, geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘Ben bu Galatasaray'ı uçururum' sözleriyle bir kez daha iddiasını ortaya koydu.
 
Galatasaray'ın Prandelli ile yollarını bu akşam ayırması beklenirken, yerine gelecek isim Hikmet Karaman olacak ve Gaziantepspor maçında takımın başında Karaman sahaya çıkacak.

Haber: Özgür Kızgın

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!