comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Bu isimleri Türk futboluna o kazandırdı!

21 Kasım 2014, Cuma 17:50

2. Trabzonspor dönemine başlayacak olan Ersun Yanal için Galatasaray maçı başka bir açıdan da önem arz ediyor.

FutbolArena Analiz - Vahid Halilhodzic'in görevden alınmasıyla Trabzonspor'a gelen Ersun Yanal, TT Arena'da eski öğrencileriyle buluşacak.
 
Deneyimli teknik adam, Ankaragücü'nü çalıştırdığı dönemde Petrolofisi'nden Umut Bulut'u 18 yaşındayken transfer etmiş ve Türk futboluna kazandırmıştı. Yanal, 2006 yılında Vestel Manisaspor'un başına geldiğinde Çanakkale Dardanelspor'dan Selçuk İnan'ı transfer etmişti. 
 
Ersun Yanal, Türk futbolunun önemli yıldızlarından biri olan Selçuk İnan, Umut Bulut'un Trabzonspor'a transferini sağlamış ve iki futbolcunun kariyerinin ilerlemesinde önemli pay sahibi olmuştu.
 
2012-2013 sezonunda Eskişehirspor'un başına geçen Ersun Yanal, bir önceki sezon Skibbe'nin şans tanımadığı Tarık Çamdal'a sahip çıkmış ve oyuncunun ilerleyişine katkı sağlamıştı.
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Hakan Balta'yı ise Vestel Manisaspor'da parlatmış ve milli futbolcunun Galatasaray'a transfer olmasında pay sahibi olmuştu.
 
Ersun Yanal, Veysel Sarı ile Eskişehirspor'da, kendisinin bizzat transfer ettiği Ufuk Ceylan ile Vestel Manisaspor'da çalışmıştı.

Haber: Orhun ALİCİKOĞLU

 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!