comScore

'Bu karar kaos çıkarır'

21 Kasım 2014, Cuma 12:59

TFF'nin hakemlere geniş yetkiler tanıması büyü tartışma yarattı. Eski FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli "TFF kuramadığı otoriteyi hakemlerin sırtına yüklüyor" dedi.

FutbolArena Özel - Türkiye Futbol Federasyonu, Aziz Yıldırım'ın “gerekirse hakem odası basarım” sözleriyle başlayan tartışmanın sonunda hakemelere geniş yetkiler tanıdı. Özetle hakemler kendilerine karşı yapılacak eylemler sonrası maçı tatil edebilecek. Yeni düzenlemeyle hakemin bu yetkileri daha da genişletildi.
 
Eski FIFA kokartlı hakemlerden Selçuk Dereli bu düzenlemeye karşı çıkan isimlerden biri. Dereli'ye göre “TFF kuramadığı otoritenin sorumluluğunu hakemlerin üzerine yıkıyor. Hakemleri düşünen yok.”
 
Yeni kararların içinin boş olduğunu ifade eden Selçuk Dereli, “ Böyle bir sorumluluk hakemin sırtına verilebilir mi? TFF kendi kuramadığı sorumluluğu hakeme veriyor.  Bir yöneticinin kendini kontrol edememesinin bedeli maçın tatil edilmesi mi? TFF caydırıcı olsa bu değişikliğe ihtiyaç olmaz. Federasyon sorumluluk almamak için hakeme yıkıyor” görüşünde.
 
HAKEMLERİ KORUYAN YOK 
 
Ama hakemleri korumak değil mi sorusuna Dereli, “Bu düzenleme Hakemi korumaz. TFF'yi yönetenler kendi dertlerine düşmüşler. Hakem böyle karar verdi deyip kenara çekilecekler” diye yanıt verdi.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!