comScore

Rusya'da yabancı sınırı değişiyor

01 Kasım 2014, Cumartesi 09:41

Rusya Futbol Federasyonu önümüzdeki sezondan itibaren yabancı sınırını değiştirmeye hazırlanıyor. 

FutbolArena - Rusya Futbol Federasyonu yabancı sınırı kuralını değiştirmeyi planlıyor. Yeni kurala göre kulüpler artık ilk 11'de yabancı futbolcu bulundurabilecek. Şu anda teklif halinde olan ve henüz onay çıkmayan bu yasaya ise yöneticiler dışında bazı spor yorumcuları ve eski futbolculardan da destek geldi. 

Eski Zenit futbolcusu Alexei Strepetov:
"Yabancı sınırının genişletilmesinin benim için iki yönü vardır. Birincisi ligde rekabet artacak. Teknik adamlar daha güçlü kadro oluşturabilecek. Ayrıca yerini sağlam olarak gören yerli futbolcular sözleşmelerindeki milyon dolar olan garanti paralarından mahrum kalacak. Rekabet artacak. Ancak diğer yandan bu kural Rus milli takımına ciddi darbe de vurabilir"
Spor Bakanı Mutko:
"Bu kural bana göre iyi ama her yönüyle düşünmek lazım. Bu uygulama futboldaki tüm sorunları çözmez. Hem alt yapıdan gelenlerin önü tıkanmamalı, hem de kaliteli yabancılar Rusya'ya gelmeli. O yüzden acele etmemeli ve sistematik bir şekilde her yönüyle düşünüp değerlendirilmelidir. Genel anlamda ise doğru bir adım"

Öte yandan yeni kuralın fayda getirmeyeceğini düşünen isimler de var. 

Spartak Moskova eski CEO'su Sergei Shavlo:
"İlk 11'de 10 yabancının fazla olduğunu düşünüyorum. 5 yabancı, 5 kaliteli yabancı yeterli bana göre. Tabi ki 2. ligden gelen takımların mali şartlarını düşündüğümüzde onlar için zor olacaktır. Ayrıca yabancı sınırı genişletildiği zaman alt yapıdan gelen genç futbolcuların önü de tıkanmış olacak"

Rusya Premier Ligi'nde şu anda kulüpler ilk 11'de 7, takımda ise sınırsız sayıda yabancı futbolcu bulundurabiliyor. Eğer yeni kural onaylanırsa ilk 11'de 10 yabancı oyuncu oynatabilecekler. 

Haber: Barbaros Yıldızlı

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!