comScore

Galatasaray Galatasaray

Cimbom son nefeste!

31 Ekim 2014, Cuma 21:56

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Kasımpaşa ile karşılaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftası Galatasaray ve Kasımpaşa arasında oynanan maçla başladı. TT Arena'da resmi rakamlara göre 11.500 seyircinin izlediği maç 2-1 Galatasaray'ın galibiyeti ile sona erdi.

Kasımpaşa maçın 41. dakikasında Adem Büyük'le 1-0 öne geçerken Galatasaray 53'te beraberliği Burak Yılmaz'ın ayağından buldu. Dakikalar 90+1'i gösterirken sahneye çıkan Umut Bulut skoru belirledi.
Bu sonuçla Galatasaray puanını 16 yaptı. Kasımpaşa ise 12 puanda kaldı.

Ligde gelecek hafta Galatasaray deplasmanda Kardemi Karabükspor'la karşılaşacak. Kasımpaşa ise evinde Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

PRANDELLI'NİN KADRO KUMARI


Spor Toto Süper Lig'in 8. hafta karşılaşmasında Kasımpaşa'yı konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda önemli değişikliklere gidildi.

Teknik direktör Cesare Prandelli, son oynanan ve 4-0 kaybedilen İstanbul Başakşehir müsabakasının ilk 11'inde, sakatlıktan dönen oyuncularla birlikte 7 değişiklik yaparak takımını Kasımpaşa karşısına çıkardı.

İtalyan teknik adam, İstanbul Başakşehir maçına ilk 11'de başlayan oyunculardan, sakatlığı bulunan Melo'nun dışında, Dzemaili, Sneijder, Hakan Balta ve Tarık Çamdal'ı yedek soyundururken, Koray Günter ile Veysel Sarı'yı ise ilk 18'e almadı.

Kasımpaşa karşısında bu oyuncuların yerine Hamit Altıntop, Alex Telles, Chedjou, Semih Kaya, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak ve Sabri Sarıoğlu forma giydi.

SABRİ 168 GÜN SONRA


Sezon başı planlamasında, kadroda düşünülmediği belirtilerek 21 yaş altı takımına gönderilen Sabri Sarıoğlu, yeniden A takıma dönmesinin ardından ilk maçına 11'de başladı.

Göreve gelen başkan Duygun Yarsuvat yönetiminin kararıyla tekrar A takıma alınan tecrübeli oyuncu, bu sezonki ilk resmi karşılaşmasına Kasımpaşa karşısında ve ilk 11'de çıkmış oldu.

Sarı-kırmızılı ekiple son resmi maçını, geride kalan sezonun son haftasında 17 Mayıs 2014'te yapılan Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında oynayan Sabri, aradan geçen 168 günün ardından tekrar formasına kavuşmuş oldu.

Sabri Sarıoğlu, Türk Telekom Arena'da taraftarların tezahüratlarıyla karşılandı.

SNEIJDER İLK KEZ YEDEK

Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli,  takımın yıldız ismi Wesley Sneijder'i Kasımpaşa karşısında yedek soyundurarak sürpriz bir karara imza attı.

Kulüpte sorunlar yaşadığı ileri sürülen Hollandalı yıldızın bu maçın yedekleri arasında yer alması, söylentileri ciddi bir noktaya taşırken, Sneijder bu sezon ilk kez 11'in dışında kaldı.

Sarı-kırmızılı takımın bu sezon oynadığı 7 lig, 3 Şampiyonlar Ligi ve 1 TFF Süper Kupa maçının tamamında ilk 11'de yer alan Sneijder, Galatasaray kariyerinde de 4. kez yedekler arasında kendisine yer bulmuş oldu.

Geride kalan sezonda çıktığı 42 resmi maçın 39'unda ilk 11'de yer bulan Sneijder, oynadığı 28 lig maçının tamamında 11'de saya çıkarken, Türkiye Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 1'er maçta oyuna sonradan dahil olmuştu.

Hollandalı futbolcu, devre arasında Galatasaray'a transfer olduğu 2012-2013 sezonunda ise ilk iki resmi maçına yedekler arasında çıkmasının ardından kalan 14 maçın tamamında ilk 11'in değişmez ismi durumundaydı.

G.SARAY İSTEKLİ BAŞLADI


Galatasaray rakibi karşısında maça istekli başladı. Orta alan hakimiyetini eline almaya çalışan sarı-kırmızılı takım özellikle Sabri-Emre ikilisinin hareketli futboluyla gol aradı. Ancak topu rakip kaleye götürme konusunda sıkıntı yaşayınca bu amacına ulaşamadı.

23. dakikada etkili gelişen Kasımpaşa atağında ceza alanı içinde topla buluşan Scarione, sağ çaprazdaki Adem'e pasını verdi ama Adem'in şutu Muslera'da kaldı. Dakikalar 24'ü gösterirken bu sefer ekili olan sarı-kırmızılı takımdı. Gelişen Galatasaray atağında Sabri, sağ kanatta rakibinden harika sıyrılıp kale sahasına ortasını yaptı ama savunmada Orhan Şam, Burak'tan müdahaleyi yapan taraf oldu.

SAVUNMA UYUDU


Galatasaray taraftarlarının 'homurdanmaya' başladığı dakikalarda Kasımpaşa da golü buldu. Orta alana kadar çıkan Donk bir anda savunmanın arkasındaki Adem'i gördü. Semih'in sola Chedjou'nun sağa açıldığı tandemde Selçuk İnan adeta libero gibi ortaya geçmişti. Bu dizilim hatasını değerlendiren Adem topla beraber içeriye girdi ve sol ayağı ile Muslera'nın sağından topu ağlara bıraktı: 1-0

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI


Soyunma odasına 1-0 geride başlayan Galatasaray'da ikinci yarı Olcan-Umut değişikli ile başladı. Maçın 53. dakikasında da bu değişiklik sonuç verdi. Umut'un kafayla indirdiği topta Burak savunmanın bir anlık dalgınlığından faydalandı ve önüne düşen topla beraber süratle ceza alanına doğru ilerledi. Golü atması ise çok zor olmadı: 1-1

MUTLAK GOL KAÇTI


Cimbom beraberlik golünden sonra baskısını daha da artırdı. 60. dakikada Umut sağdan ceza alanına ortaladı. Burak Yılmaz iyi sıçradı ve sol ayağının içiyle zor pozisyonda voleyi vurdu ama top üstten auta çıktı. Arkasında bomboş Sneijder vardı...

76 ve 82. dakikalarda Selçuk İnan'ın şutları ile galibiyet golünü arayan Galatasaray başarılı olamadı. Ta ki 90+1. dakikaya kadar...

CHEDJOU'NUN ÇABASI!

Artık herkes maç bitti derken Chedjou savunmadan ileriye çıktı. Şampiyonlar Ligi'ndeki Anderlecht maçındaki atağına benzer bir çıkış yapan Kamerunlu savunmacı sağdan içeriye topu kesti ve rakibe çarpan meşin yuvarlak kornere gitti. Sabri çok iyi ortaladı, Chedjou çok iyi yükseldi ve topa arka direkte son dokunan Umut Bulut oldu: 2-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray maçı 2-1 kazandı.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Emre Çolak'ın güzel pasıyla solda topla buluşan Telles'in yerden ortasında, kale sahasında Burak Yılmaz'dan önce araya giren Barış Başdaş meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

15. dakikada ceza alanı dışından serbest vuruş kullanan Alparslan Öztürk'ün şutunda, kaleci Muslera topa sahip oldu.

18. dakikada Orhan Şam'ın sağdan ortasında, ceza sahasında Adem Büyük'ün savunma oyuncuları arasında yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

23. dakikada Scarione'nin pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Adem Büyük'ün vuruşunda, top Muslera'da kaldı.

25. dakikada sağdan bindiren Sabri Sarıoğlu'nun ortasında, ceza sahasında Burak Yılmaz'dan önce Orhan Şam kafa vuruşuyla topu uzaklaştırdı.

33. dakikada Emre Çolak'ın şık ara pasıyla ceza sahasına giren Burak Yılmaz'dan önce davranan kaleci Isaksson topu kontrol etti.

41. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Donk'un orta sahadan derinleme pasıyla savunmanın arkasına sarkan Adem Büyük, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta topu ağlara yolladı: 0-1.

İkinci yarı birazdan...

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!