comScore

Hakan Çalhanoğlu'nun zor hafta sonu

31 Ekim 2014, Cuma 11:59

Leverkusen forması altında başarılı bir sezon geçiren futbolu ve serbest atış golleriyle Almanya'da büyük ses getiren Hakan Çalhanoğlu, futbolun yanında futbol dışı olaylarla da mücadele etmek durumunda kalıyor.

Kısa bir süre önce ortaya çıkan Milli Takım kampında silahlı tehdit skandalının ardından ZDF Televizyonu'nda katıldığı programda olayı tüm ayrıntıları ile anlatmıştı. O programda Hakan'ın silahla tehdit edilmesi yanında Hakan Çalhanoğlu'nun Hamburg'tan Leverkusen'e transferi de en ince detaylarına kadar konuşuldu. Genç oyuncu o dönemi de en ince ayrıntısına kadar programda anlatmıştı.

Hamburg'da neler olmuştu

Geçen sezon küme düşmekten son anda kurtulan Hamburg, bunu büyük ölçüde Hakan Çalhanoğlu'na borçlu idi. Türk oyuncu attığı birbirinden önemli gollerle takımının play-out oynamasını sağlamış ve sonunda Hamburg ligde kalmayı başarmıştı. Sezon sürerken Hakan Çalhanoğlu yaptığı açıklamalarda Hamburg'u çok sevdiğini ve uzun yıllar forma giymek istediğini belirtmişti. Bunun üzerine kötü gidişat nedeniyle taraftar tarafından baskı altında tutulan Hamburg yönetimi, Hakan'ın 2016'ya kadar sürecek sözleşmesini 2018'e kadar uzattı ve taraftarı bu yolla sakinleştirmeye çalıştı. Ancak sezonun bitmesi sonrası Leverkusen Hakan Çalhanoğlu'na talip oldu. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bir takımda oynamayı çok istediğini söyleyen ve bu nedenle Leverkusen'e gitmek isteyen Hakan, bir anda kulüp yönetimi ve taraftarların hedef tahtası oldu. Özellikle sosyal medyada çok sayıda tehdit alan, arabasına bile zarar verilen genç oyuncu, o zamanki Hamburg Spor Direktörü Oliver Kreuzer'i işaret ederek kendisini taraftarın önüne attığını ima etmişti. Transferin ilk anda gerçekleşmemesi ve Hamburg'un sezonu en erken açan takım olarak antrenmanlara başlaması Hakan Çalhanoğlu'nu zor durumda bıraktı. Bunun üzerine bir psikiyatristten tehditler nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu gerekçesiyle 1 aylık rapor alan Hakan, antrenmanlara çıkmadı. Bu durum sonrasında Hakan'ı mutlaka almak isteyen ve teklifini arttıran Leverkusen sonunda finansal krizdeki Hamburg'u 14,5 Milyon Euro'ya ikna ederek 4 Temmuz günü Milli futbolcuya 2019 yılına kadar sürecek sözleşmeyi imzalattı.
 
ZDF'deki programda Hakan eski Spor Direktörü Oliver Kreuzer'in kendisini 
kandırdığını sözleşmesini uzatma konusunda “sen imzala iyi bir teklif gelirse 
transferine izin veririz” demesine rağmen taraftar tepkisinden çekinerek bunu 
sakladığını ve kendisinin yanlış bir şey yapmadığını verilen sözlere göre hareket ettiğini ilk kez tüm detayları ile açıkladı. 1 aylık rapor konusunda ise o dönem aldığı ölüm tehditleri nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu ve terapiye gittiği doktorunun bu raporu verdiğini Leverkusen'e transferi sonrasında yaşadığı rahatlama nedeniyle aynı doktorun süre bitmeden tekrar çalışabilir raporu verdiğini ifade etti.
Hafta sonu 50 bin kişi Hakan'ı bekliyor
 
Bundesliga'nın 10'uncu haftasında Hamburg ile Leverkusen Hamburg'da karşı karşıya gelecekler. Bu da Hakan Çalhanoğlu'nun Hamburg'a dönüşü anlamına geliyor. İmtech Arena'yı dolduracak Hamburg seyircisinin takımlarını desteklemekten çok Hakan Çalhanoğlu'nu hedef alacağı hemen hemen kesin. Genç oyuncu sahaya adım atar atmaz yoğun şekilde protesto edilecek. Maç öncesi basın toplantısında bu konudaki sorular üzerine Leverkusen Teknik Direktörü Roger Schmidt “Bu durum benim için büyük bir olay değil. Hakan buraya geldiğinden beri sürekli bu maçla ilgili şeyler ön plana çıkartılıyor. Bu konuda çok şey konuşuldu ve her şey söylendi. Biz şimdi oraya gideceğiz ve her zamanki gibi maçımızı oynayacağız. Dışarıdan ne gelirse gelsin bizim için fark etmez. Hakan zaten zorlu durumlardaki davranışlarıyla bunun da üstesinden geleceğini kanıtladı. Eğer öyle olmasaydı transferin hemen sonrasında takımın en önemli oyuncularından biri olamazdı. Biz ekip olarak ona her zaman yardımcı olacağız. Bende bıraktığı izlenim kesinlikle 10 saatlik baş başa bir görüşmeye gerek olmadığı yönünde. Çok açık. Sahaya çıkacak ve her zamanki gibi iyi bir maç çıkartacaktır” açıklamasını yaptı. Seyirciyi yatıştırmaya çalışan Hamburg kulübü ise yaptığı açıklamada Hakan Çalhanoğlu'na yönelik pankartlara izin verilmeyeceğini ve bununla ilgili olarak sıkı kontrol yapılacağını bildirdi. 
Ancak şu bir gerçek. Hakan'ı eski dostlar bir düşman gibi bekliyor olacak. Islık ve yuhalamanın önüne ise tabii ki geçilemeyecek.

Haber: Hüseyin Özkök

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!