comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Rakamlara göre en iyisi değiller!

30 Ekim 2014, Perşembe 16:15

İsmail Kartal, medya karşısında ‘Türkiye'nin en iyi oynayan takımlarından birisiyiz' derken, rakamlar pekte öyle söylemiyor. Fenerbahçe, 7 haftalık performansıyla istatistiklerde uzak ara geride kaldı.

FutbolArena Özel - Ligin ikincisi ile sekizincisi arasında üç puan fark bulunurken, takımlar aldıkları puanlar kadar, sahada sergiledikleri futbollar ile ön plana çıkıyor. Bu performanslar arasında Anadolu takımları ön plana çıkarken, Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın dün söylediği gibi hem sayılarda hem de lig sıralamasında ligin en iyi futbolunu oynayan takım görüntüsü vermiyor. Hatta bu sıralamalarda esamesi bile okunmuyor.
 
Sarı lacivertli takım 18 lig takımı arasında sadece pas ve rakipten top çalma değerlerinde lider olurken, diğer tüm alanlarda rakiplerinin gerisinde kaldı. Ligde 4.sırada bulunan Kanarya, attığı gol sayısıyla ligin 9'uncusu olurken, girdiği gol pozisyonunda da 5.sırada bulunuyor.
 
İsmail Kartal'ın ekibi rakip kalelere attığı şutta da lider Kasımpaşa'nın 4 sıra gerisinde kalırken, Galatasaray da Fenerbahçe'yi geçenler arasında . Fenerbahçe'nin performans tablolarında bir başka benzer grafik de ceza alanına yaptıkları ortalarda oluştu. Bu alanda Galatasaray lider olurken, Fenerbahçe onu iki basamak geriden takip ediyor.

Analiz: Taner Karaman 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!