comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe tatsız, tuzsuz, futbolsuz

25 Ekim 2014, Cumartesi 21:13

FutbolArena yazarlarından Hüseyin Özkök, Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe ile Gençlerbirliği arasında oynan karşılaşmayı değerlendirdi.

FutbolArena özel  - Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, tercihleri ile Prandelli'yi pek aratmıyor, Gençlerbirliği karşısına çıkacak 11 açıklandığında Caner'in olmaması herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Kartal maç öncesi Lig TV'ye rakibe göre bir 11 kurduğunu açıklamış. İyi de Caner kime neye göre bir kadro kurarsanız kurun, adın en önce yazılacak adamlardan biri. Diğer yandan Galatasaray maçında ilk 11'de yer alan Emenike yine yedek. Takıma biran önce adapte edilmesi gereken Diego ise kalibresi düşük bir rakiple oynanmasına rağmen yine kenardaydı.

İşte bu seçimler sonrası maça başlayan Fenerbahçe ilk 10 dakikada rakibi ısırıyor gibi gözüktü ama ondan sonra oyundan gittikçe düşmeye ve etkisiz ataklar yapmaya başladı. Bu ilk yarının sonuna kadar da böyle sürdü. Hatta seyircide tepki koydu ve oyuncular soyunma odasına giderken ıslıklandı. Sarı-lacivertli takımda geriden top çıkartırken Emre o işi gayet iyi yapıyor ama ceza sahasının ön tarafında oyunu idare edecek ve bitirici pas verecek bir adamın eksikliği ilk yarı boyunca hissedildi.
İkinci yarıya Fenerbahçe yine arzulu şekilde başladı ve rakibin üzerine yüklendi. Bu defa ilk yarıdan farklı olarak hakem Özgür Yankaya'nın hatalı bir penaltı kararı ile Fenerbahçe'nin öne geçmesini sağlaması oldu. Ancak gol sonrası sarı-lacivertlilerde çok fazla pozitif etki yaratmadı ve tatsız futbol yine sürdü. Yalnızca yenik durumdaki Gençlerbirliği'nin daha fazla çıkması nedeniyle elde edilen kontratak fırsatları ve yaratılan tehlikeler vardı.

İyi futbol oynamayan ev sahibi takım maçı 1-0 bitirmeyi planlar bir görüntü verirken kalesinde ani bir gol gördü. İkinci yarıda oyuna dahil olan Caner'in gereksiz bir top kaybı ve savunmada yapılan büyük hata 81'de konuk takıma beraberliği getirdi. İsmail Kartal bunun üzerine Sow'un yerine Emenike'yi hemen oyuna aldı ki bu karar tribünlerden tepki çekerken aslında maçı kurtaran bir karar oluyordu. Emenike yarattığı ve bu defa hakemin doğru çaldığı penaltı ile maçı kurtaran adam oldu.

Ancak bu galibiyete rağmen Fenerbahçe tatsız tuzsuz ve etkisiz bir oyun oynuyor. Diğer yandan da taraftarın sabrının sınırına geldiği ve hemen tepki koyması gelecek günler adına iyiye işaret değil.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!