comScore

Galatasaray Galatasaray

Cimbom'un Devler Ligi'nden sonraki lig tablosu!

24 Ekim 2014, Cuma 20:50

Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a yenilerek gruptan çıkma şansını zora sokan Galatasaray'ın son 3 sezonda oynadığı Şampiyonlar Ligi maçlarının ardından lig performansını araştırdık.

Orhun ALİCİKOĞLU | FutbolArena

Kendi sahasında konuk ettiği Borussia Dortmund'a boyun eğen Sarı-Kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Pazar günü istanbul Başakşehir'e konuk olacak.
 
B.Dortmund yenilgisinin ardından Cesare Prandelli ve ve bazı futbolcular asıl hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu belirterek İstanbul Başakşehir maçının önemine değinmişlerdi.

Peki Galatasaray, Şampiyonlar Ligi maçlarından sonra ligde neler yapıyor?
 
3 senedir Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Galatasaray, bu arenada 2012-2013 sezonunda 10, 2013-2014 sezonunda 8 maç oynadı. Bu haftaya kadar Şampiyonlar Ligi'nde 3 maç oynayan Cimbom son 3 sezonda toplamda 21 maç oynadı.
 
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi dönüşünde ligde oynadığı 20 maçın 11'ini kazandı, 5 maçta berabere kaldı ve 4 maçta mağlup oldu. Bu grafiği okuduğunuzda kötü bir grafik olmadığı şeklinde yorumlayabilirsiniz.
 
Galatasaray 21 Şampiyonlar Ligi maçının 10'unu 2012-2013 sezonunda oynadı. Fatih Terim'in çalıştırdığı döneme denk gelen o sezonda Şampiyonlar Ligi maçları sonrası 10 lig maçının 8'i kazanıldı, 2 maçta berabere kalındı.
Tablo geçen sene değişti!
 
Sarı-Kırmızılı ekip, geçen sezon ve bu sezon Avrupa arenasında 11 maç oynadı. Cimbom, Avrupa'dan dönüşlerden sonra ligde oynanan son 10 maçın sadece 3'ünü kazanırken, 3 maçta beraberlik aldı. Sarı-Kırmızılı takım bu 10 maçta 4 kez mağlup olmaktan kurtulamadı.
 
Puansal olarak hesap edersek Cimbom Avrupa'dan sonra ligde oynadığı 20 maçta toplam 17 puan kaybetti. Bu 17 puanın 13'ünü geçen sezon ve bu sezon yitirdi.

Galatasaray, son 3 senede Devler Ligi sınavından sonra 21. lig maçında İstanbul Başakşehir deplasmanında bakalım neler yapacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!