comScore

Maç Önü | Dünyanın beklediği maç!

24 Ekim 2014, Cuma 18:03

Dünyanın en önemli derbilerinden Barcelona ile Real Madrid arasındaki rekabette bu sezonun perdesi açılıyor! 169. randevu Santiago Bernabeu'da oynanacak. İşte El Clasico ile ilgili bilgiler...

Orhun ALİCİKOĞLU | FutbolArena

Dünyanın en önemli derbilerinden Barcelona ile Real Madrid arasındaki rekabette bu sezonun perdesi açılıyor! 169. randevu Santiago Bernabeu'da oynanacak. İşte El Clasico ile ilgili bilgiler...

Real Madrid - Barcelona
25 Ekim Cumartesi  | 19:00
Stat | Santiago Bernabeu
Hakem | Jesus Gil Manzano
 
Tüm dünyanın merakla beklediği 'El Clasico' için artık geri sayım başladı. Santiago Bernabeu'daki oynanacak mücadele iki ezeli rakip arasındaki 169. karşılaşma olacak.
Dünya futbolunun iki devi, 82. kez Santiago Bernabeu'da karşılacak. Real Madrid'in Barcelona'ya karşı evinde oynadığı maçlarda galibiyet sayısı olarak 53-20 önde bulunuyor. İki devin aralarında oynadığı tüm maçlara baktığımızda ise yine Başkent ekibinin 77'ye 71 üstünlüğü bulunuyor.
 
La Liga'da 8 hafta sonunda 22 puanla namağlup lider olan Barcelona 22 gol atarken kalesinde gol dahi görmedi.18 puanla 3. sıradaki Real Madrid ise attığı 30 gole karşın kalesinde 9 gol gördü. Luis Enrique'nin öğrencileri, 5. haftada Malaga maçında bu sezonki ilk puan kaybını yaşamıştı. 

5 haftada 25 gol!
 
Real Madrid ise sezona Cordoba galibiyetiyle iyi bir giriş yapmış ancak arkasından gelen 2 mağlubiyet camiayı üzmüştü. Daha sonraki haftalarda toparlanan Mor Menekşeler, devam eden son 5 haftada tam 25 gol attı. Toplamda 30 gole ulaşan Real Madrid, 18 puanla La Liga'da 3. sırada bulunuyor. 
 
Aralarındaki maçlar
 
İki takım son olarak 16 Nisan 2014'te Kral Kupası finalinde karşılaşmış ve karşılaşmayı Real Madrid, Di Maria ve Gareth Bale'in golleriye 2-1 kazanmıştı. Ligde oynanan son 5 maçta ise tarafların ikişer galibiyeti bulunuyor. Bernabeu Stadı'nda geçen sene oynana karşılaşmada Barcelona rakibini 4-3 mağlup etmeyi başarmıştı. Mor Menekşeler, kendi evinde Barça'yı en son 2 Mart 2013'te mağlup etmeyi başarmıştı.
 
Barcelona'nın geliri azaldı
 
Öte yandan, iki takımın 2013 yılı verilerine bakıldığında, Real Madrid'in 972, Barcelona'nın ise 494 milyon avro aktifi bulunuyor. Buna karşın Real Madrid'in borcu 602 milyon euro iken Barcelona'nın borcunun 440 milyon euro olması dikkati çekiyor.
 
Real Madrid'in gelirinin 549,3; giderinin ise 531,9 milyon euro olarak açıklandığı geçen sezonun bilançosuna göre, Katalan ekibinin 484,6 milyon euro geliri ve 451,2 milyon euro gideri bulunuyor.
 
El Clasico golcüsü Lionel Messi
 
El Clasico'da en çok gol atan oyuncu Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi... 27 yaşındaki süperstarın Real Madrid'e 21 golü bulunuyor. Derbi, Messi için ayrı bir önem daha arz ediyor.

Barcelona formasıyla La Liga'da toplam gol sayısını 250'ye çıkaran Messi, 1954 yılından bu yana kırılamayan Athletic Bilbao'nun efsanevi futbolcusu Telmo Zarra'ya ait 251 golü yakalamaya bir adım daha yaklaştı. Messi, bu hafta Santiago Bernabeu'da Real Madrid'e karşı bir gol atarsa La Liga tarihinde en fazla gol atan futbolcu rekorunu egale etmiş olacak
 
Barcelona'nın diğer golcülerinden Neymar'ın ligde 8 golü bulunuyor. Brezilyalı yıldızı Lionel Messi 7 ve Sandro Ramirez 2 gol ile takip ediyor.
 
Real Madrid'in Portekizli starı Cristiano Ronaldo, La Liga'da attığı 15 golle açık ara gol krallığında öne bulunuyor. 29 yaşındaki yıldızın Barcelona'ya ise 12 gol atmayı başardı.
 
Suarez oynayacak mı?
 
El Clasico bazı oyuncular için de özel bir anlam ifade ediyor. Real Madrid'de Toni Kroos, Chicharito, Keylor Navas ve James Rodriquez ilk defa Barcelona'ya karşı mücadele edecek.

Konuk ekipte ise bu heyecanı yaşayacak oyuncular, Luis Suarez, Rakitic, Douglas, Claudio Bravo, Jeremy Mathieu ve Vermaelen... Ayrıca Teknik Direktör Luis Enrique, teknik adamlık kariyerinde ilk defa El Clasico tadıcak.Dünya Kupası'nda Chielinni'yi ısırmasından sonra uzunca bir ceza alan Luis Suarez'in derbide oynaması bekleniyor. 
 
Hafta arası Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool deplasmanında forma giyemeyen Gareth Bale'in El Clasico'da da sahada olamayacağı açıklandı. Barcelona'da ise sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

Ancelotti sürpriz mi yapacak?

İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti Barcelona karşısında kadroda orta saha veya hücumda küçük sürprizler yapabileceğini de ifade etti.
 
Real Madrid'de Bale'in yanı sıra sakatlığı devam eden Fabio Coentrao da kadro dışı kalırken, Sergio Ramos ve Pepe'nin ise maçta yer alabilecekleri konuşuluyor.
 
Bravo gol yemedi!
 
Real Madrid'in El Clasico'da kaledeki ismi çok büyük ihtimalle, eleştiri yağmuruna tutulan Iker Casillas olacak. Barcelona'da 8 maçta kalesinde gol görmeyen ve Avrupa'da lig bazında gol yemeyen tek kaleci unvanını alan Claudip Bravo koruyacak. 31 yaşındaki Şilili kaleci, ilk defa El Clasico'da forma giyecek.

Haber: Orhun ALİCİKOĞLU

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!