comScore

Başakşehir'in inancı tam

24 Ekim 2014, Cuma 14:30

İstanbul Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasındaki Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürdü.

 

İstanbul Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasındaki Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Başakşehir Fatih Terim Spor Kompleksi'nde bulunan yan sahada, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde çalışmalara devam eden lacivert-turunculu takımda deneyimli oyuncular Uğur Uçar ve Mossoro, Galatasaray maçı hakkında açıklamalar yaptı.

AA muhabirine konuşan Uğur, sezona iyi futbol oynayarak başladıklarını vurgulayarak, "İlk haftalar pozisyona giremiyorduk ama takım savunması anlamında iyi işler yapıyorduk. Artık hücumda da iyi işler yapıyoruz. Gidebildiğimiz kadar mağlup olmadan gitmek istiyoruz. Bu hafta Galatasaray ile karşılaşacağız. Rakibimiz Avrupa kupasında ağır bir mağlubiyet aldıktan sonra lige asılacak. Hem iyi bir futbol oynayıp hem de iyi skor alarak sahadan ayrılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sezonu şampiyon tamamlamak isteyen Galatasaray için İstanbul Başakşehir maçının önemli olduğunu aktaran deneyimli savunma oyuncusu, "Galatasaray, bu maça çok konsantre bir şekilde kazanmak için çıkacaktır. Biz de topa hakim olup, takım olarak iyi savunma yapan ve iyi hücum eden bir takımız. İnşallah galip gelebiliriz" diye konuştu.

Uğur Uçar, Galatasaray altyapısında yetiştiğini hatırlatarak, "Beni bir yerlere getiren kulüp Galatasaray. Her zaman farklı bir duygu oluyor. Eski takımına karşı oynamak güzel duygular ama biz profesyoneliz. Kendi işimize bakıyoruz. Kulübümüzün başarısı için elimizden geleni yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- Mossoro: "Her şeyimizi verirsek, iyi bir sonuç alabiliriz"

Brezilyalı orta saha oyuncusu Mossoro ise zor bir maça çıkacaklarını belirterek, "Son zamanlarda iyi oynuyoruz. Takım olarak her şeyimizi verirsek, sahadan iyi bir sonuçla ayrılacağımıza inanıyorum" dedi.

Mossoro, daha önce Braga formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a gol attığının hatırlatılması üzerine, "O zaman Galatasaray'a karşı oynadığımda takım biraz farklıydı. Başka oyuncular vardı. Felipe Melo gibi o dönemden kalan oyuncular var. Amaç ve şampiyona farklıydı" diye konuştu.

Galatasaray'ın son maçta Borussia Dortmund'a 4-0 gibi ağır bir skorla yenildiğine değinen Brezilyalı oyuncu, "Son maçta Avrupa kupalarında ağır bir yenilgi aldılar ama bu Galatasaray'ın kalitesini eksiltmiyor. Lige önem vereceklerinin farkındayız. Başakşehir olarak ligde bu sezon maç kaybetmedik. Bu geleneği sürdürmek istiyoruz. Zor bir maç olacağını biliyoruz. Sahada varımızı yoğumuzu vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Mossoro, sarı-kırmızılı takımın bu sezonu şampiyon tamamlamak istediğine vurgu yaparak, "Bunu isteyen bir takımın çok fazla puan kaybetme lüksü olmaz. Bu maçı hedef göstermeleri onlar açısından normal" ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!