comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Ülke puanında Yunanistan'ı geçtik!

24 Ekim 2014, Cuma 00:29

Avrupa Ligi'nde aldığımız galibiyetlerle haftayı 12. sırada bitirdik.

FutbolArena - Salı günü Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde aldığı mağlubiyetin yanı sıra Olympiakos'un da Juventus karşısındaki galibiyetiyle ülke puanı sıralamasında Yunanistan'ın arkasına düşerek 13. basamağa gerilemiştik.

12. sıranın önemi büyük. Çünkü UEFA sıralamasında ilk 12'de yer alan ülkelerin şampiyon takımları Devler Ligi'ne ön eleme oynamadan katılıyor. 13. ülkenin ise şampiyon kulübü bile play-off oynamak zorunda kalıyor. Bu sezon oynanan karşılaşmalar iki sezon sonrasını etkiliyor. Dolayısıyla eğer bu sezonu ülke puanı sıralamasında 13. basamakta tamamlarsak, 2015-2016 sezonunda şampiyon olan takımımız, 2016-2017 sezonunda Devler Ligi'ne katılırken play-off oynamak zorunda kalacak. 
Çarşamba gecesi 13. sıraya düştüğümüz ülke puanı sıralamasında perşembe gecesini ise yüzümüz gülerek tamamladık. Yunan ekipleri Asteras ve PAOK'un mağlup olduğu Avrupa Ligi'nde Panathinaikos da berabere kaldı. Türkiye ise hem Trabzonspor, hem de Beşiktaş'ın galibiyetleriyle puanını yükseltti ve tekrar 12. sıraya yükseldi.



Haber: Rıdvan AKSU

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!