comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray Dortmund'a doğru zamanda rakip oldu

22 Ekim 2014, Çarşamba 23:51

Hüeseyin Özkök, Devler Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray ile B.Dortmund arasında oynanan karşılaşmayı değerlendirdi.

FutbolArena - Karşılaşmadan önce Dortmund'u değerlendirdiğimiz yazımızı okuyanlar için sanırım bu sonuç sürpriz olmamıştır. Dünyada topa sahip olduktan sonra en iyi ve hızlı hücuma çıkan takımlardan biri olan Dortmund, zaten pas yapamama problemi olan Galatasaray'dan kaptığı toplarla sürekli tehlike yarattı ve işi daha ilk yarıdan bitirdi.

Dortmund açısından baktığımızda Jürgen Klopp kadroda sürpriz bir seçim yaparak sahaya çıktı. Schmelzer ve Durm'un yokluğunda Köln'de Grosskreutz'u savunmanın solunda oynatan Alman Hoca, bu kez Sokratis'i o bölgeye koydu ki benim hatırladığım Sokratis'in bu ilk sol savunma deneyimi oluyordu. Ama bu seçim oyunlarını hiçbir şekilde etkilemedi. Bir diğer akıllı seçim de Ramos veya Immobile'nin değil süratli ve iyi gol vuruşları yapabilen Aubameyang'ın tek forvet olarak oynamasıydı. Nitekim bu taktik meyvesini verdi sürati ile savunma arkasına sarkan Gabunlu oyuncu gelen iyi paslarla 2 gol birden attı. Reus harika golü ise tam bir “süper yetenek” işiydi.
İkinci yarıda Dortmund Galatasaray'ın üzerine fazla gelmedi ve hafta sonu oynanacak lig maçı ile gelecek hafta St. Pauli ile oynanacak kupa maçlarını düşünerek skoru yeterli gördü. İkinci yarıda oyuna giren İlkay ve Ramos da iştahlarını birlikte ürettikleri 4. gol ile giderdiler.
Galatasaray'a gelince. Yine pas yapamadı. Oyuncular yer değiştirmeyince top ayağında olan futbolcu kısa sürede topu kaptırdı veya yanlış pas attı. Bunlar da Dortmund ataklarına dönüştü. Oysa Dortmundlu oyuncular o kadar çok yer değiştirip arkadaşlarına pas imkanı sağlıyorlar ki, tam derslik. Burak-Pandev ikilisi sadece yeşil çimlerin üzerinde koşturup durdular ve Dortmund savunması arasında kaybolup gittiler.

Kısaca benim açımdan hiç sürpriz olmayan bir oyun ve skorla Jürgen Klopp ve öğrencileri İstanbul'dan güle oynaya ayrılırken son haftalardaki kötü sonuçlara son verdiler. Galatasaray tam anlamıyla doğru zamanda doğru rakip oldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!