comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Bu kadarı tesadüf olamaz!

20 Ekim 2014, Pazartesi 14:15

Derbide günah keçisi ilan edilen Bruno Alves kadar Fenerbahçe'de diğer yabancıların da kart konusundaki hassasiyeti Türkiye'de kayboldu. 

FutbolArena Özel - Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında TT Arena'da Galatasaray'a 2-1 kaybeden Fenerbahçe'de sular durulmuyor. Sarı lacivertli ekipte mağlubiyet kadar yenilgide büyük rol oynayan Bruno Alves'in sorumsuzca gördüğü kırmızı karta tepki büyüyor. Ancak Fenerbahçe'de sadece Bruno Alves değil, diğer yabancılar da bundan önceki kariyerlerinde kart konusunda daha masum olurken, Fenerbahçe'de ise asabiyet sınırlarını zorluyorlar. Bruno Alves dışında Kuyt, Sow ve Meireles de Fenerbahçe'ye geldikleri günden bu yana daha fazla kart görmeye başladı. 

Bruno Alves: (9 yıl sonra yine derbi)
Zenit'ten, Fenerbahçe'ye transfer olan Bruno Alves lig maçlarında en son 2005-2006 yılında Porto-Benfica derbisinde kırmızı kart görmüştü. Portekizli futbolcu ligde 9 yıl sonra yine bir derbide oyun dışında kaldı. Kariyerinde toplamda 5 kırmızı kart gören Bruno Alves, bu 5 maçın 3'ünde derbilerde oyun dışında kaldı. 

Raul Meireles: (Türkiye'de ilk kez)
Fenerbahçe'nin bir diğer Portekizli futbolcusu Raul Meireles de kariyerindeki ilk kırmızı kartını Türk Telekom Arena'da Galatasaray-Fenerbahçe maçında gördü. Meireles'in diğer oyunda dışında kaldığı 2 maçtan 1'i Beşiktaş derbisi, diğeri de UEFA Avrupa Ligi'nde Belarus'ta oynanan BATE Borisov karşılaşmasıydı. Meireles, Fenerbahçe'de bugüne kadar oynadığı 60 maçta toplam 14 sarı kart ve 3 kırmızı kart gördü. 
 
Moussa Sow
Senegalli golcü her ne kadar Portekizliler kadar kırmızı kart konusunda sıkıntı yaratmadıysa da, Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana daha fazla sararmaya başladı. Sow, Lille ve Rennes'te forma giydiği dönemde 163 maçta 6 sarı kart görürken, Fenerbahçe'de 110 maçta şimdiden 7 sarı karta ulaştı. 
 
Dirk Kuyt
Fenerbahçe'nin belki de asabiyet ve sertlik konusundaki en masum futbolcusu Dirk Kuyt'ın da Fenerbahçe'de gördüğü sarı kartlarda ciddi artış söz konusu. Hollandalı futbolcu Fenerbahçe'ye gelmeden önce  292 maçta 15 sarı kart görürken, Fenerbahçe'de 114 maçta 10 sarı karta ulaştı. Dolayısıyla Hollandalı futbolcu Fenerbahçe'den önce 23 maçta ortalama 1 sarı kart görürken, Fenerbahçe'de ortalama 10 maçta 1 sarı kart görüyor. 
Fenerbahçe'e bu 4 yabancı futbolcunun Türkiye'deki kariyerlerinde daha fazla kart görmesi Türk hakemlerinin yönetimi kadar, Fenerbahçe'de takım içindeki huzursuzluğun sahaya sinir harbi olarak yansımış hali şeklinde de gözlemlenebilir. Çünkü sadece Bruno Alves gibi sert futbolcu değil, örnek gösterilen Dirk Kuyt bile Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana daha fazla kart görmeye başladı. 

ANALİZ: Barbaros Yıldızlı

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!