comScore

Galatasaray Galatasaray

Prandelli neden damgasını vuramıyor?

02 Ekim 2014, Perşembe 13:36

Prandelli Galatasaray'da göreve başlamasından beri neden takıma damgasını bir türlü vuramıyor? İşte Hüseyin Özkök bu sorunun yanıtını verdi.

FutbolArena - İtalya Milli Takımı'ndan ayrıldıktan sonra Galatasaray'ın başına geçen CesarePrandelli, taktik ve teknik bilgisi üst düzey bir teknik direktördür. Zaten düşündüğünüzde İtalya gibi dünya futbolunun en önemli futbol ülkelerinden birinin milli takımının başına boş bir adamın getirilmesinin mümkün olamayacağını görürsünüz. Ayrıca Fiorentina'da çalıştığı dönemde 2008 yılında İtalya'da yılın teknik direktörü seçilmiş olmak da boş bir istatistik değildir. 
 
Peki Prandelli Galatasaray'da göreve başlamasından beri neden takıma damgasını bir türlü vuramıyor?

Bunun medyada pek bahsedilmeyen birinci nedeninin Galatasaray'ın sezon başında belki de tarihinin en az hazırlık maçı oynadığı sezon başı kamp dönemi olduğunu bunda da tabii ki yönetimin büyük kabahati olduğunu düşünüyorum. Yeni bir hocaya emanet ettiğiniz takımınız yeni hocasının sistemine maç oynamadan nasıl adapte olabilir ki? Prandelli de sistem denemelerini resmi maçlarda yapmak durumunda kalıyor. Bu durum bana göre çok net. 
Şu andaki başarısızlıktaki ikinci neden ise Galatasaray'ın elindeki kadronun dengesizliği. 3-5-2 sistemi ile elinizde bunu uygulayabilecek oyuncular olduğunda aslında çok da başarılı olabilirsiniz. Ama Galatasaray özellikle savunma ve kanatlarda bu sistemi uygulayabilecek kaliteli oyunculara sahip değil. 

Bir diğer neden de transfer döneminde yapılan yanlışlar. Drogba gibi bir star elden çıkartıldığında mutlaka santrfor özellikleri olan bir oyuncu alınmalıydı. Defalarca yazdım. Burak tek santrfor olarak oynarsa Galatasaray'ın gol atması çok zor. Takımın kesinlikle ileride top tutabilen, servis yapabilen ayrıca gol atma potansiyeli yüksek bir santrfora ihtiyacı vardı ama yönetim başka transferlere yöneldi.

Galatasaray, Prandelli'nin elindeki oyuncularda nasıl bir verim alacağını tam olarak anlayana kadar sancılı bir süreç geçirecektir. Taraftarlar bu nedenle büyük beklenti içine girerlerse hayal kırıklığı yaşamaya devam ederler. 

Analiz: Hüseyin Özkök 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!