comScore

Galatasaray Galatasaray

Bir tek o elinden geleni yaptı

02 Ekim 2014, Perşembe 03:31

Galatasaray'da hatalı diziliş kadar oyuncuların bireysel performansları da kötü sonuçta etkili oldu. Bir tek Sneijder elinden geleni yaptı.

Futbol Arena - 4-1 biten Arsenal maçının ardından köşe yazarları ve sosyal medyada yorum yapan taraftarlar faturayı Prandelli'ye çıkardı. Ortak görüş hatalı dizilişin Galatasaray'ın oyun düzenini bozduğu yönündeydi.

Bu faktör kadar oyuncuların bireysel performansı da netice üzerinde etkili oldu. Melo alışık olmadığı bir bölgede görev yaparken Wellbeck'i sık sık kaçırdı. Chedjou hem ortayı hem kanatları kontrol etmeye çalışırken açık verdi. Muslera bile normalde yemeyeceği türden golleri kalesinde gördü.
Büyük umutlarla transfer edilen Pandev adeta sahada gezindi. Performansı tam bir hayal kırıklığı oldu. Yekta, Dzemaili gibi isimler kendilerinden beklenen katkıyı veremedi.

Bir tek Sneijder profesyonelce mücadele ederek takım arkadaşlarına örnek olmaya çalıştı. 30 yaşına gelen Hollandalı futbolcu kariyerinin hiç bir döneminde, defansın önünde ön libero pozisyonunda görev yapmamıştı.

Her ne kadar yıldız oyuncu bu şekilde oynamayı sevmediğini ima eden açıklamalar yapsa da saha içinde elinden geleni yaptı. Geriden oyun kurmaya çalıştı, Galatasaray'ın yüklendiği son bölümde en etkili şutları atan isim oldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!